Skip to main content

Γαλάτσι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που σκότωσε σκύλο

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στον ανακριτή

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στον ανακριτή αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πολυκατοικία.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για το αδίκημα της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο.

Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ήταν σε άμυνα, γιατί το ζώο του επιτέθηκε και τον δάγκωσε.

Στον αντίποδα ο ιδιοκτήτης του σκύλου φέρεται να είπε πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου αστυνομικού, ότι δηλαδή το σκυλί του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο πόδι.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν αστυνομικοί πήγαν σε πολυκατοικία να ερευνήσουν  καταγγελία για δύο σκύλους τους οποίους οι ιδιοκτήτες κρατούσαν στην ταράτσα. Ένας από αυτούς ράτσας πιτ μπουλ επιτέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία,  στον αστυνομικό και τον δάγκωσε στο πόδι. Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, η ιδιοκτήτρια του πιτ μπουλ, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε μιλήσει για «εν ψυχρώ δολοφονία»  σκύλου από τον αστυνομικό.