Skip to main content

Γαλατσόπουλος: Υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να πληρώνουμε δύο ομάδες

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, έκανε τον απολογισμό της φετινή σεζόν, τονίζοντας πως η ομάδα πληρώνει …δύο ομάδες.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM» μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η ομάδα πληρώνει δύο ομάδες, μία αυτή που αγωνίζεται και μία άλλη από παλιές αμαρτίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την πορεία του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν: “Δύο είναι τα συμπεράσματα από τη φετινή σεζόν. Στεναχωρηθήκαμε γιατί πρώτον πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε την ΑΕΚ στα playoffs και δεύτερον αν αναλογιστεί κανείς την πραγματικότητα με βάση τη φετινή εικόνα των ομάδων ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τη θέση στην οποία κατέληξε έχοντας απέναντι του τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ με μπάτζετ 5 εκατ. ευρώ, τον Άρη. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ήμασταν άτυχοι, ενώ η ομάδα δεν είχε και σταθερότητα. Άτυχοι, γιατί η ομάδα “χτύπησε” τα μεγάλα ματς, όμως απέναντι σε Πάτρα, Κηφισιά, Ρέθυμνο τα έχασε στο τέλος. Ενώ με την προσθήκη των Βασιλειάδη, Σχορτσανίτη η ομάδα βελτιώθηκε, μετά ήρθαν οι τραυματισμοί και αποκορύφωμα ήταν η απουσία τριών παικτών των Βασιλειάδη, Σχορτσανίτη και Τσόχλα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τελείωσε άδοξα το πρωτάθλημα. Το πιστεύαμε μετά το πρώτο ματς, έπρεπε να τελειώσει η σειρά στο Παλατάκι, πήγαμε στην Αθήνα χωρίς τρεις παίκτες και εκεί δεν μπήκε το σουτ του Δέδα που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα πράγματα”.

Για την τιμωρία του Βασιλειάδη λίγο πριν το ματς με την ΑΕΚ: “Ήταν λάθος η απόφαση για τον Βασιλειάδη. Ο αθλητικός δικαστής απουσίαζε τη Δευτέρα και έβγαλε το κατηγορητήριο την Τρίτη με αποτέλεσμα η τιμωρία να ανακοινωθεί πέντε ώρες πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ωστόσο υπάρχει κανονισμός που αναφέρει ότι η απόφαση πρέπει να βγει πριν από το παιχνίδι επομένως ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να κάνει κάτι”.

Για την αποχώρηση του Βασιλειάδη: “Μετά το άδοξο τέλος της σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Βασιλειάδη τελείωσε και εκείνος έφυγε για την Ισπανία για να αγωνιστεί για τον επόμενο μήνα. Δε μπορούσαμε να του πούμε κάτι. Ήταν λάθος η κίνησή του να αποβληθεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Βασιλειάδης είχε έρθει για να μείνει όλο το χρόνο στην ομάδα. Δεν υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του για να φύγει στα μέσα της σεζόν αν υπήρχε πρόταση. Τέτοιος όρος υπήρχε μόνο για τον Σχορτσανίτη, αν δηλαδή τον ζητούσε μια ομάδα ως το τέλος Δεκεμβρίου θα μπορούσε να αποχωρήσει. Υπήρχε μια σχετική επαφή με την Μακάμπι, όμως δεν έφυγε και βοήθησε την ομάδα με την εικόνα του και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.

Για την αποχώρηση Σχορτσανίτη: “Έφυγε από τον πάγκο της ομάδας για να πάει στο γιατρό της ΑΕΚ να δει το μάτι του. Μετά έφυγε με την οικογένεια του για διακοπές στην Κέρκυρα. Δε γνωρίζω αν υπήρχε κάποια επαφή μαζί του από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Έχει τελειώσει η συνεργασία μαζί του”.

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: “Υπάρχει συμφωνία με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Από εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συζητήσει για τη νέα σεζόν. Η συνεργασία είναι άψογη όλα αυτά τα χρόνια”.

Για τον Μιλένκο Τέπιτς: “Ο Τέπιτς είναι ένας παίκτης με εγνωσμένη αξία και προσφορά. Προσωπικά και εγώ, αλλά και η διοίκηση επιθυμούμε να παραμείνει στην ομάδα. Μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα. Δεν είναι ο παίκτης που θα βάλει 20 πόντους, άλλα είναι φοβερός χαρακτήρας και παίζει καλή άμυνα”.

Για τα συμβόλαια του φετινού ΠΑΟΚ: “Δεν ήταν πολύ ακριβά τα συμβόλαια που είχε ο ΠΑΟΚ φέτος”.

Για τα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ: “Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πρέπει να πληρώνουμε δύο ομάδες. Μια ομάδα στο παρκέ και μια ομάδα που έπαιζε πριν από 10 χρόνια. Πληρώνουμε παίκτες από το 2004 που αγωνιζόταν ο Γκαγκαλούδης μέχρι και το 2009. Πριν λίγες ημέρες ο κ. Κανώτας πλήρωσε 93.000 ευρώ για τον Κούβελα που είχε αγωνιστεί πριν πόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Από το 2004 δημιουργήθηκαν χρέη στον ΠΑΟΚ. Πλέον, η εφορία, το ΙΚΑ πρέπει να είναι πληρωμένα. Πρέπει να έχεις φορολογική ενημερότητα για να πάρεις παίκτες. Υπήρχαν χρέη σε Δημόσιο, προμηθευτές, εταιρείες, ξενοδοχεία. Ο ΠΑΟΚ ίσως είναι η μοναδική εταιρεία που μπήκε και βγήκε από το άρθρο 99 έχοντας υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της”.

Για τη βοήθεια που προσφέρει ο Ιβάν Σαββίδης: “Είναι τεράστια η βοήθεια του κ. Σαββίδη. Δεν είναι βαριά κουβέντα. Είναι η αλήθεια. Υπάρχει μια συμφωνία για το σήμα που φέρνει έσοδα 180.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα κάθε χρόνο υπάρχει χρηματική βοήθεια 600.000-700.000 ευρώ. Κάνουμε κάθε χρόνο αγώνα να ψάχνουμε λεφτά και δεν υπάρχει κάνεις. Επομένως, είναι μεγάλη η βοήθεια που προσφέρει”.

Για την επιθυμία του ίδιου: “Επειδή έχουμε ζήσει τα καλά ευρωπαϊκά χρόνια εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να δούμε την ομάδα να επιστρέφει και πάλι στις επιτυχίες. Δεν πουλάμε ψεύτικα όνειρα στον κόσμο. Δικιά μου θέληση είναι η ομάδα να έχει ένα μεγάλο μπάτζετ, μια καλή ομάδα και να κερδίζει παντού”.

Για το λόγο που δεν μπορεί ο Πρέλεβιτς να φέρει έναν καλό Σέρβο στον ΠΑΟΚ: “Οι Σέρβοι είναι ακριβοί για να τους φέρεις στην Ευρώπη λέει ο Μπάνε Πρέλεβιτς, όμως συνεχίζει να ψάχνει”.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Δεν ξέρω αν θα μπει ο γιός του κ. Σαββίδη στην ΚΑΕ. Έχουμε καλή σχέση όμως μαζί τους. Θα γίνει ακόμη καλύτερη αυτή η σχέση μας τα επόμενα χρόνια. Θα βοηθήσει ο κ. Σαββίδης για να γίνει ο ΠΑΟΚ μια δυνατή ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χρειάζεται όμως και η στήριξη από τους χορηγούς και τον κόσμο. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Ο κόσμος θέλει να δει τίτλους και νίκες. Η στήριξη με ένα διαρκείας είναι σημαντική για το ρόστερ του ΠΑΟΚ για να έχει η ομάδα περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες. Τις τρεις προηγούμενες χρονιές που βγήκαμε στην 3η θέση την επόμενη χρονιά τα εισιτήρια διαρκείας ήταν λιγότερα. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη που υπάρχουν. Θέλουμε όμως το βόλεϊ μαζεύει 9.000 κόσμο πράγμα πρωτοφανές να έχουμε και εμείς τέτοιον κόσμο. Το κόστος των διαρκείας δεν είναι υψηλό για να παρακολουθήσει κάποιος αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα την Ευρώπη και το Κύπελλο Ελλάδας”.

Για τα όσα ειπώθηκαν για την προπόνηση που γίνεται στον ΠΑΟΚ: “Όλοι έχουν να λένε για την προπόνηση του Σούλη. Τα εντελώς αντίθετα δηλαδή από αυτά που γράφτηκαν ότι ειπώθηκαν από τον Βασιλειάδη”.

Για το ταξίδι του κ. Σταυρόπουλου στις ΗΠΑ: “Πήγε στις ΗΠΑ, είδε παίκτες, έφερε στοιχεία και από τη Δευτέρα ξεκινάει η δουλειά και οι συζητήσεις”.

Για τον Ιβάν ΣΑββίδη: “Θα βοηθήσει ο Ιβάν. Είναι δίπλα σε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Θα μπει τα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερο στη νοοτροπία που υπάρχει και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο”.