Skip to main content

Γαλατσόπουλος: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν

O πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρόκειται να υπάρξουν και στην αλλαγή στάσης των δύο μεγάλων του ελληνικού μπάσκετ

Για τις αλλαγές που επίκεινται στον ΕΣΑΚΕ αλλά και την αλλαγή στάσης των Παναθηναϊκου και Ολυμπιακού προς τις υπόλοιπες ομάδες μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena», ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δήλωσε:

«Δεν θα πήγαινα να γίνω πρόεδρος απλά για να είμαι πρόεδρος. Πήραμε χορηγία για δύο χρόνια την Βατ και Βολτ και συνεχίζουμε. Μετά από 6 ώρες συνέλευσης αποφασίσαμε σημαντικά πράγματα. Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη μέρα του επαγγελαμτικού μπάσκετ. Αυτό με τους 7 ξένους απορρίφθηκε ομόφωνα. Άρα παραμένει το 6 ξένοι-6 Έλληνες.

Οι ομάδες θα γίνουν 12 μετά από δύο χρόνια. Το κυρίαρχο είναι ότι περάσαμε τον πειθαρχικό κανονισμό την έναρξη του πρωταθλήματος η κλήρωση 5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη που είναι μπασκετομάνα και το αξίζει. Όπως κάναμε την παρουσίαση των πλέι οφ στην Αθήνα έτσι θα κάνουμε την κλήρωση στη Θεσσαλονίκη.

Στη Γ.Σ. αποφασίσαμε να γίνει και πάλι ολ σταρ γκέιμ.

Ο ΕΣΑΚΕ πέρασε στους κανονισμούς αυτό που λένε όλοι στις συζητήσεις. Έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα έχει αλλάξει το μπάσκετ και γι' αυτό πήραμε αυτήν την απόφαση για να πάει προς έγκριση από την ΕΟΚ.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν, ότι πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ».