Skip to main content

Γαλάζιες σημαίες σε τέσσερις ακτές του δήμου Θερμαϊκού

Αφορούν την παραλία της Αγίας Τριάδας, των Νέων Επιβατών, της Περαίας και του Ποταμού, ενώ σε όλο τον νομό δόθηκαν δώδεκα Γαλάζιες Σημαίες.

Με την πιστοποίηση για τις καθαρές θάλασσες και ακτές που δίνει τα τελευταία χρόνια η Γαλάζια Σημαία, βραβεύτηκαν και για την καλοκαιρινή περίοδο 2017 τέσσερις παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού.

Οι παραλίες αυτές είναι:

  1. η παραλία Αγίας Τριάδας/ΠΙΚΠΑ
  2. η παραλία Νέων Επιβατώ
  3. η παραλία Περαίας/Kοχύλι
  4. η παραλία του Ποταμού στην Επανομή

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τη φετινή περίοδο έγιναν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της (www.eepf.gr).

Συνολικά, σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης, δόθηκαν δώδεκα Γαλάζιες Σημαίες, εκ των οποίων το 33% στο δήμο Θερμαϊκού.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε σχετικά πως η πιστοποίηση «είναι μια σημαντική επιτυχία για το δήμο μας».

Όπως είπε, για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με την ποιότητα των νερών κολύμβησης και ελέγχονται με συνεχείς δειγματοληπτικές μετρήσεις, τον τακτικό καθαρισμό της ακτής και την οργάνωση των υποδομών εκείνων που θα παράσχουν άνεση και όλες τις αναγκαίες ευκολίες στους λουόμενους (επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, κάδοι απορριμμάτων, αναψυκτήρια, δίοδοι πρόσβασης ΑΜΕΑ), καθώς και ασφάλεια με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Δήμου, όλες οι ακτές είχαν καθαριστεί και ήταν έτοιμες για να υποδεχτούν τους τουρίστες και τους επισκέπτες από τις αρχές Απριλίου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι ως Δημοτική Αρχή, γιατί οι προσπάθειες που καταβάλλουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα έργα που κάνουμε για την ανάδειξη των ακτών της περιοχής μας στέφονται από επιτυχία», επεσήμανε ο κ. Μαυρομάτης.

Ο ίδιος τόνισε πως οι πολίτες όχι μόνο μπορούν άφοβα να τις επιλέγουν, αλλά και να διαπιστώσουν ότι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές για ένα ευχάριστο και ασφαλές μπάνιο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

«Εμείς επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των κανόνων και προετοιμαζόμαστε από τώρα για να καταστήσουμε υποψήφιες για Γαλάζια Σημαία το 2018 και άλλες ακτές μας (όπως την παραλία Αγγελοχωρίου, την κοινοτική πλαζ Επανομής/Κτήμα Καραγκιόζη), που πληρούν τις προϋποθέσεις για βράβευση», κατέληξε ο κ. Μαυρομάτης.