Skip to main content

Γαλλία: Αποχωρεί από το Σοσιαλιστικό κόμμα ο Μπενουά Αμόν

Αφήνω ένα κόμμα αλλά δεν παραιτούμαι από το σοσιαλιστικό ιδεώδες, είπε ο πρώην υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο υπηρετούσε τα τελευταία 30 χρόνια, δηλώνοντας ότι θέλει να αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση της αριστεράς με το "κίνημά του της 1ης Ιουλίου".

"Σήμερα αποφάσισα να αφήσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αφήνω ένα κόμμα αλλά δεν παραιτούμαι από το σοσιαλιστικό ιδεώδες", δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμόν με την ευκαιρία της έναρξης του κινήματός του, μιλώντας από το 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώπιον περίπου 11.000 ανθρώπων.

"Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ίσως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Είχε λαμπρές στιγμές, η πεποίθησή μου είναι ότι σήμερα ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα για να μας βάλει σε μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη του Επινέ", πρόσθεσε ο Αμόν, σε μια αναφορά στη γέννηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 1971.