Skip to main content

Γαλλία: Αβάσιμες οι ρωσικές κατηγορίες σε βάρος της Βρετανίας για τον Nord Stream

Αποτελούν μέρος της στρατηγικής της να αποσπάσει την αποκλειστική της ευθύνη στον επιθετικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας, λέει η Γαλλία

Απορρίπτει η Γαλλία τις ρωσικές κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Βρετανία συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον του αγωγού αερίου Nord Stream και ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κριμαία.

Οι ρωσικές κατηγορίες είναι αβάσιμες, δήλωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικώω, το οποίο σημειώνει ότι «αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Μόσχας να αποσπάσει την προσοχή από την αποκλειστική της ευθύνη στον επιθετικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας».

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας -χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του- υποστήριξε ότι «εκπρόσωποι» μονάδας του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας ανατίναξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Θάλασσα της Βαλτικής.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αντιπρόσωποι αυτής της μονάδας του Βρετανικού (Βασιλικού) Ναυτικού συμμετείχαν στον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την υλοποίηση μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαλτική Θάλασσα στις 26 Σεπτεμβρίου φέτος, ανατινάζοντας τους αγωγού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2», αναφέρεται στην ανακοίνωση.