Skip to main content

Γαλλία: Εκτροχιάστηκε τρένο υψηλής ταχύτητας-20 τραυματίες (vid)

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 07:45 (τοπική ώρα, 08:45 ώρα Ελλάδας) κοντά στο Ινγκενέμ της περιφέρειας του Κάτω Ρήνου λόγω κατολίσθησης.

Ο εκτροχιασμός μιας αμαξοστοιχίας υψηλής ταχύτητας (TGV), που εκτελούσε το δρομολόγιο Στρασβούργο-Παρίσι, προκάλεσε τον τραυματισμό 20 ανθρώπων, ένας από τους οποίους βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις περιφερειακές αρχές.

Ο μηχανοδηγός του τρένου, ο οποίος «έχει τραυματισθεί σοβαρά», απομακρύνθηκε με ελικόπτερο, ανακοίνωσε η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, η οποία διευκρίνισε πως το ατύχημα σημειώθηκε στις 07:45 (τοπική ώρα, 08:45 ώρα Ελλάδας) κοντά στο Ινγκενέμ της περιφέρειας του Κάτω Ρήνου και προκλήθηκε εξαιτίας κατολίσθησης σε πλαγιά.

Η αμαξοστοιχία είχε 348 επιβαίνοντες.

Ο Alexandre Sergeant, επιβάτης στο τρένο, δήλωσε στην τηλεόραση BFM: «Όλοι είμαστε λίγο αναστατωμένοι. Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε, μερικοί έχουν πόνους στην πλάτη».

Εκπρόσωπος της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF δήλωσε ότι προχώρησαν σε αλλαγή στα δρομολόγια και δεν υπήρξε διακοπή στις υπηρεσίες.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, το 2015 ένα TGV εκτροχιάστηκε στη γραμμή Παρίσι – Στρασβούργο κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής λειτουργίας πριν από την έναρξη της γραμμής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι.