Skip to main content

Γαλλία: Ένας νεκρός και δεκαεπτά τραυματίες σε ατύχημα λεωφορείου των Eurolines

Λεωφορείο των Eurolines βγήκε από αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Γαλλία χθες Παρασκευή, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να βρει το θάνατο και άλλοι τρεις να τραυματιστούν σοβαρά.
Λεωφορείο των Eurolines βγήκε από αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Γαλλία χθες Παρασκευή, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να βρει το θάνατο και άλλοι τρεις να τραυματιστούν σοβαρά, δήλωσαν διασώστες.

Το λεωφορείο μετέφερε 37 επιβάτες τουλάχιστον 12 εθνικοτήτων, περιλαμβανομένων Ολλανδών, Βρετανών και Χιλιανών. Είχε μόλις εισέλθει στο Γαλλικό έδαφος κινούμενο στον αυτοκινητόδρομο A2 από το Βέλγιο. Δεκατέσσερις ακόμα επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά.

«Φαίνεται ότι ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι», είπε αστυνομικός στο σημείο. Οι ζωές των τριών τραυματιών διατρέχουν κίνδυνο, είπαν τοπικοί αξιωματούχοι. Γάλλοι και Βέλγοι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, όπως και τρία ελικόπτερα. Οι δύο από τους σοβαρά τραυματίες επιβάτες είχαν παγιδευτεί στο όχημα και χρειάστηκε να μετακινηθούν από τα παράθυρα, ανέφερε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Οι επιβάτες που δεν τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της πόλης Κρεσπέν. Το δυστύχημα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, που πάντως δεν έκλεισε», ανακοίνωσε η αστυνομία.