Skip to main content

Γαλλία: Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα γίνει πριν το 2022-2023

«Θα έχουμε πιθανόν ένα άλλο παραλλαγμένο στέλεχος που θα εμφανιστεί στη διάρκεια του χειμώνα» προειδοποίησε επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης.

Η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία covid-19 δεν είναι βέβαιη το 2022, εκτίμησε ο Ζαν- Φρανσουά Ντελφρεσί, επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Γαλλίας για τη διαχείριση της πανδημίας, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα γίνει τώρα, ίσως το 2022, το 2023. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι το 2022», επεσήμανε ο Ντελφρεσί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.

«Θα έχουμε πιθανόν ένα άλλο παραλλαγμένο στέλεχος που θα εμφανιστεί στη διάρκεια του χειμώνα (...) Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον υπόλοιπο κόσμο που δεν θα έχει εμβολιαστεί», τόνισε ο Ντελφρεσί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 στη Γαλλία ενδέχεται να φτάσει τις 50.000 ως τις αρχές Αυγούστου, ενώ το τέταρτο κύμα της επιδημίας θα γίνει αισθητό στα νοσοκομεία της χώρας το δεύτερο μισό του Αυγούστου.