Skip to main content

Γαλλία: Μεταφέρονται ασθενείς από κορωνοϊό σε Γερμανία, Ελβετία

Το όριο των 3.000 θανάτων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα η Γαλλία. Μεταφέρει ασθενείς σε άλλες χώρες με στρατιωτικά αεροσκάφη

Την αεροκομιδή ασθενών με Covid-19 από την ανατολική Γαλλία προς νοσοκομεία στη Γερμανία και την Ελβετία ξεκίνησε σήμερα η Γαλλία-με τη συνδρομή στρατιωτικών αεροσκαφών, προκειμένου να αποσυμφορήσει μονάδες εντατικής θεραπείας. Στο μεταξύ, το όριο των 3.000 θανάτων (3.024) εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα η Γαλλία.

Η περιοχή Γκραντ Εστ ήταν η πρώτη στη Γαλλία που επλήγη από το κύμα μολύνσεων που εξαπλώθηκε ταχέως στα δυτικά, κατακλύζοντας την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, όπου νοσοκομεία προσθέτουν απεγνωσμένα κλίνες σε ΜΕΘ για να αντιμετωπίσουν την εισροή ασθενών.

Η Γαλλία έχει ήδη διπλασιάσει τον αριθμό των κλινών στις ΜΕΘ από 5.000 σε 10.000 μετά την έναρξη της κρίσης και η κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο δεσμεύτηκε να τις αυξήσει γρήγορα σε 14.500.

Στο μεταξύ, το όριο των 3.000 θανάτων (3.024) εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα η Γαλλία. Από αυτούς 418 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση του αριθμού μετά την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τον καθημερινό απολογισμό των αρχών. Η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα στον κόσμο που ξεπερνά τα 3.000 θύματα από τον ιό. Ο απολογισμός αφορά μόνο εκείνους που πεθαίνουν σε νοσοκομεία.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται βρίσκεται πλέον κοντά σε 21.000 (+1.592 από χθες Κυριακή), συμπεριλαμβανομένης μιας πολύ μεγάλης εισροής βαρέων περιστατικών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (+ 424), όπου μέχρι σήμερα έχουν εισαχθεί 5.056 ασθενείς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στις 44.550, από 40.174 την Κυριακή, ανέφερε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας.