Skip to main content

Γαλλία: Ο Μακρόν άλλαξε τηλέφωνο μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Pegasus

Κατακραυγή προκάλεσε παγκοσμίως η αποκάλυψη από διεθνείς οργανισμούς ΜΜΕ ότι το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus χρησιμοποιήθηκε για υποκλοπή κινητών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν άλλαξε το κινητό τηλέφωνό του και τον αριθμό του μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας, σε μία από τις πρώτες απτές αντιδράσεις, που ανακοινώθηκαν σε σχέση με το σκάνδαλο.

«Έχει διάφορους αριθμούς τηλεφώνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον κατασκόπευσαν. Πρόκειται απλά για επιπλέον ασφάλεια», είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος του Ελιζέ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ είπε, από την πλευρά του, ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας του προέδρου αναπροσαρμόστηκαν υπό το φως της υπόθεσης.

Κατακραυγή προκάλεσε παγκοσμίως η αποκάλυψη από διεθνείς οργανισμούς ΜΜΕ ότι το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή κινητών τηλεφώνων που ανήκαν σε δημοσιογράφους, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυβερνητικούς αξιωματούχους σε διάφορες χώρες.

«Προφανώς το λαμβάνουμε (αυτό) πολύ σοβαρά», δήλωσε ο Ατάλ σε δημοσιογράφους, ώρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με επίκεντρο την υπόθεση Pegasus.