Skip to main content

Γαλλία: Συστάσεις απομόνωσης σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες

Το Παρίσι είχε αντιδράσει στην απόφαση της Βρετανίας, και σήμερα διευκρίνησε πως σκοπεύει να δίνει οδηγίες σε ταξιδιώτες από τη Βρετανία.

Η γαλλική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συστάσεις στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία για εθελοντική απομόνωση 14 ημερών, απαντώντας στην απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον να θέτει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όλους τους ταξιδιώτες από την 8η Ιουνίου.

Το Παρίσι είχε αντιδράσει στην απόφαση της Βρετανίας, και σήμερα διευκρίνησε πως σκοπεύει να δίνει οδηγίες σε ταξιδιώτες από τη Βρετανία που επισκέπτονται τη Γαλλία να απομονωθούν για 14 ημέρες, αλλά δεν θα υπάρξουν επιτόπιοι έλεγχοι ή πρόστιμα, όπως σχεδιάζει να κάνει η βρετανική κυβέρνηση.

Μάλιστα, στην δήλωση υπογραμμίζονται τα μέτρα για εθελοντική καραντίνα και για άτομα που φτάνουν από την Ισπανία – η οποία έχει επιβάλει επίσης καραντίνα. Ειδικότερα αναφέρεται: «με τον ίδιο τρόπο, ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θα κληθούν να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα, μετά την ανακοίνωση των βρετανικών μέτρων».

Eπίσης, πιο συγκεκριμένα, η γαλλική δήλωση ανέφερε πως οι ακόλουθες ομάδες δεν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, εκτός κι αν εμφανίζουν συμπτώματα:

Άτομα που διέρχονται από άλλη χώρα με προορισμό μια άλλη χώρα, όπως για παράδειγμα, κάποιος που θα πρέπει να διασχίσει την Γαλλία για να πάει στην Ελβετία

Οδηγοί φορτηγών και άλλο προσωπικό παράδοσης

Οδηγοί λεωφορείων ή τρένων ή το πλήρωμα πλοίων

Επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Διπλωματικό προσωπικό ή αστυνομικοί

Διασυνοριακοί εργαζόμενοι

Άτομα που ταξιδεύουν για λόγους που επείγοντες οικογενειακούς λόγους, όπως παροχή φροντίδας ή παρακολούθηση της κηδείας ενός στενού συγγενή

Άτομα που ταξιδεύουν για λόγους που σχετίζονται με την εργασία, για διαμονή μικρότερη των πέντε ημερών.

Να σημειωθεί πως οι γαλλικοί κανόνες θα τεθούν σε ισχύ όταν ισχύσουν οι βρετανικοί κανόνες, οι οποίοι έχουν οριστεί για τις 8 Ιουνίου.