Skip to main content

Γάλλος πρεσβευτής σε πΓΔΜ: Η επιλογή είναι Βόρεια Μακεδονία ή Β. Κορέα

Οι Μακεδόνες είναι ικανοί να κάνουν θυσίες και τώρα έχουν την ευκαιρία, ιδίως με το δημοψήφισμα, τόνισε ο Κριστάν Τιμονιέ.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γάλλου πρεσβευτή στα Σκόπια και πρώην πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Κριστάν Τιμονιέ ότι η επιλογή των πολιτών στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου θα είναι «Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα».

Ο Τιμονιέ, μιλώντας σε εκδήλωσε στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ δήλωσε ότι η συμφωνία (ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια) δεν είναι τέλεια αλλά δίνει την ευκαιρία στις μελλοντικές γενιές να ζήσουν καλύτερα.

Όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου «Mia», ο κ. Τιμονιέ υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά οι πολίτες της χώρας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο «Βόρεια Μακεδονία» και στο ... «Βόρεια Κορέα», θέλοντας να τονίσει την απομόνωση της χώρας σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Πιστεύω ότι οι Μακεδόνες είναι ικανοί να κάνουν θυσίες και τώρα έχουν την ευκαιρία, ιδίως με το δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας, να το αποδείξουν», δήλωσε ο Γάλλος διπλωμάτης.