Skip to main content

Γάμος-εστία κορωνοϊού και στις Σέρρες- Θετικοί συγγενείς του γαμπρού

Δεύτερος γάμος, ο οποίος έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αυτή τη φορά σε χωριό του νομού Σερρών, με κρούσματα κορωνοϊού.

Καμπανάκι για την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού κρούουν οι ειδικοί.

Μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη, θέμα που ανέδειξε πρώτη η Voria.gr, αναστάτωση έχει προκληθεί και στις Σέρρες, όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε γάμος με περίπου 300 άτομα και ήδη έχουν βρεθεί θετικά σε κορωνοϊό τρία άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο γάμος έγινε σε χωριό του νομού Σερρών την περασμένη Κυριακή και το γαμήλιο πάρτι στο Σιδηρόκαστρο.

Δύο συγγενείς του γαμπρού που ήρθαν στον γάμο από την Αθήνα, διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων και ενώ είχαν ήδη επιστρέψει στην πρωτεύουσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ειδοποίησαν αμέσως τα συγγενικά τους πρόσωπα και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης στο νοσοκομείο έσπευσαν τρία άτομα, εκ των οποίων μόνο το ένα βρέθηκε θετικό στον ιό. Πρόκειται για τον αδερφό του γαμπρού, που ήρθε στις Σέρρες από την Αθήνα, όπως και τα δύο άλλα κρούσματα που πήγαν στον γάμο.

Δείτε ακόμα - Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία του γάμου που εξελίσσεται σε εστία κορωνoϊού

Ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει στη Voria.gr πως ο γάμος είχε περισσότερους από 300 καλεσμένους που ήρθαν από διάφορες περιοχές. Ταυτόχρονα τονίζει πως οι καλεσμένοι φρόντισαν να ενημερώσουν ο ένας τον άλλον για τα κρούσματα ενώ οι υγειονομικές αρχές επικοινώνησαν με τους πιο κοντινούς συγγενείς και καλεσμένους που εξακριβωμένα ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα ώστε να μπουν σε καραντίνα.

Μάλιστα όπως καταλήγει, αναμένεται να διεξαχθούν και άλλα τεστ για να διαπιστωθεί αν νόσησαν και άλλοι καλεσμένοι του γάμου ή μόνο οι τρεις συγγενείς του γαμπρού που ήρθαν από την Αθήνα.