Skip to main content

Γαβότσης: Ευθύνες για την εκλογική του ήττα σε στελέχη της ΝΔ

Ο απερχόμενος δήμαρχος αναφέρθηκε στη στάση που είχαν κατά την προεκλογική περίοδο στελέχη της ΝΔ, της παράταξής του και αυτοδιοικητικά πρόσωπα

Ευθύνες σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επιρρίπτει για την εκλογική του ήττα, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο απερχόμενος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.

«Δεν καταφέρομαι εναντίον του κόμματος κεντρικά, όμως εδώ οι τοπικοί παράγοντες και ειδικά πρώην φίλοι μου βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης έβαλαν το χεράκι τους. Ο λόγος ίσως επειδή δεν ήμουν τόσο πολύ δεξιός, όπως ορισμένοι άλλοι συνυποψήφιοι. Δεν ήμουν αμιγώς δεξιός και αυτό ήταν προσωπική επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνάντησή του με δημοσιογράφους. Κατονόμασε, δε, τους βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη και Θεόδωρο Καράογλου, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης, Θωμά Βράνο, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Επίσης, ο απερχόμενος δήμαρχος αναφέρθηκε στη στάση που κράτησε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος και αναφέρθηκε στην δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του για την απώλεια εσόδων στον πρώην δήμο Μυγδονίας. Ο κ. Γαβότσης έκανε αναφορά και στη στάση τεσσάρων στελεχών της παράταξής του, Αταμιάν, Κοϊτσίδης, Παπαδόπουλος και Δίγκαλης.

Ο κ. Γαβότσης αναγνώρισε επίσης ότι έγιναν και πολλά λάθη από πλευράς διοίκησης αλλά και προσωπικά δικά του. «Δείλιασα, δίστασα και όταν έπρεπε δεν έκανα τις αλλαγές τις απαραίτητες, όταν έπρεπε να γίνουν. Δεν τόλμησα να κάνω αυτές τις αλλαγές, φοβούμενος τη διάσπαση της παράταξης. Ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα», υπογράμμισε.

Ο απερχόμενος δήμαρχος εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε, μετά το άσχημο για τον ίδιο, εκλογικό αποτέλεσμα. «Εάν είχα εκλάβει το αποτέλεσμα ως προσωπική ήττα και αποδοκιμασία θα παρέμενα, αλλά αφού η ήττα προήλθε από άλλα πρόσωπα, για μένα ήταν δυσβάσταχτο για τις αρχές μου να παραμείνω και να συνεχίσω σε ένα τοξικό περιβάλλον». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρώην δήμαρχος είχε έτοιμη την παραίτησή του από την Τετάρτη πριν τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.