Skip to main content

Γαβότσης: Υπάρχει έλλειμμα προτάσεων και σχεδίου από υποψηφίους

Υπάρχει έλλειμμα πολιτικής, προτάσεων και σχεδίου από συγκεκριμένους υποψήφιους, οι οποίοι κόπτονται να γίνουν Δήμαρχοι, τόνισε ο κ. Γαβότσης.

Το σημαντικότερο επίτευγμα μας είναι ότι μέσα από έναν θετικό οικονομικό απολογισμό και μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε είναι σε εξέλιξη, βάλαμε τα θεμέλια για μια βιώσιμη και ρεαλιστική πορεία ανάπτυξης του Δήμου Ωραιοκάστρου, τόνισε σε ομιλία του στον Πεντάλοφο, ο υποψήφιος δήμαρχος και νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

«Υπάρχει έλλειμμα πολιτικής, προτάσεων και σχεδίου από συγκεκριμένους υποψήφιους, οι οποίοι κόπτονται να γίνουν Δήμαρχοι και να αναλάβουν υπεύθυνη θέση, ενώ δεν γνωρίζουν καν πως λειτουργεί η αυτοδιοίκηση. Υπόσχονται "λαγούς με πετραχείλια", αλλά είναι ανεπάγγελτοι και κυριολεκτικά ανύπαρκτοι πολιτικά και κοινωνικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Γαβότσης δήλωσε ότι στον Πεντάλοφο υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα του δήμου Ωραιοκάστρου, τονίζοντας ότι ύστερα από χρόνια, οι οικισμοί Νεοχωρούδας-Πενταλόφου αποκτούν αποχετευτικό σύστημα.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.500.000 ευρώ.

«Κεντρική στρατηγική του Δήμου Ωραιοκάστρου για την επόμενη τετραετία είναι πως κανένα σχέδιο και κανένα μεγάλο έργο δεν θα πραγματοποιείται χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες», υπογράμμισε.

Αναλυτικά η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου

Οι φετινές εκλογές έχουν ένα μεγάλο διακύβευμα: περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια χρειάζεται να αποφασίσουν οι πολίτες για ισχυρές διοικήσεις στους δήμους, οι οποίες θα μπορούν δημοκρατικά να υλοποιούν έργα και πρωτοβουλίες.

Διοικήσεις που δεν θα είναι ισχυρές θα είναι αναγκασμένες να προβούν σε συμβιβασμούς, προκειμένου να είναι ικανές να περνούν από τα δημοτικά συμβούλια κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του κάθε Δήμου.

Το σημαντικότερο επίτευγμα μας είναι ότι μέσα από έναν θετικό οικονομικό απολογισμό και μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε είναι σε εξέλιξη, βάλαμε τα θεμέλια για μια βιώσιμη και ρεαλιστική πορεία ανάπτυξης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει έλλειμμα πολιτικής, προτάσεων και σχεδίου από συγκεκριμένους υποψήφιους, οι οποίοι κόπτονται να γίνουν Δήμαρχοι και να αναλάβουν υπεύθυνη θέση, ενώ δεν γνωρίζουν καν πως λειτουργεί η αυτοδιοίκηση. Υπόσχονται "λαγούς με πετραχείλια", αλλά είναι ανεπάγγελτοι και κυριολεκτικά ανύπαρκτοι πολιτικά και κοινωνικά.

Εδώ στον Πεντάλοφο υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Μετά από χρόνια, οι οικισμοί Νεοχωρούδας-Πενταλόφου αποκτούν αποχετευτικό σύστημα.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.500.000 ευρώ.

Κεντρική στρατηγική του Δήμου Ωραιοκάστρου για την επόμενη τετραετία είναι πως κανένα σχέδιο και κανένα μεγάλο έργο δεν θα πραγματοποιείται χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες.

Μέσα από σχετική πλατφόρμα συμμετοχής και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ο πολίτης θα συμμετέχει και θα συνδιαμορφώνει την στρατηγική και την λειτουργία του Δήμου.

Την ίδια στιγμή, πολλά έργα έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης ή εκτελούνται ή έχουν ήδη αποπερατωθεί.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ένταξη των έργων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και την κατασκευή εξωτερικού συλλεκτήριου αγωγού, ο οποίος θα συνδέεται με τον συλλεκτήρα των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων προωθούνται η ύδρευση της Μυγδονίας, που είναι ένα έργο 4 εκατ. ευρώ, το έργο των 3,1 εκατ. ευρώ για την διαχείριση των όμβριων υδάτων σε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου, 12 εκατ. ευρώ που διατίθενται για νέα σχολεία σε όλο το Δήμο, 3,1 εκατ. ευρώ για την αλλαγή αμιαντοσωλήνων στην Μυγδονία, η δημιουργία Open Mall, η

μελέτη υδροδότησης σχετικά με την αύξηση ποσότητας και ποιότητας νερού στον πρώην Δήμο Καλλιθέας, η δημοπράτηση της αποκατάστασης του καμένου Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας κα.

Άλλη μεγάλη παρέμβαση είναι η συντήρηση της Συμμαχικής Οδού, που είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής και των χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι καθημερινά διέρχονται από την περιοχή με τα οχήματα τους.

«Αλλαγή σελίδας» για τον Δήμο Ωραιοκάστρου υπάρχει και στον τομέα της καθαριότητας, όπου η προμήθεια νέου εξοπλισμού και η παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών στους δημότες, άλλαξαν καθολικά τα δεδομένα.

Με πρωτοβουλίες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας αναβαθμίζεται η επικοινωνία με τους πολίτες και ξεκινά η εφαρμογή ενός συστήματος όπου όλοι οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν κι αυτοί στην καλυτέρευση της εικόνας του Δήμου.

Ακόμη, υπογράψαμε σύμβαση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον Δήμο μας. Η σχετική σύμβαση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της εικόνας του Δήμου.

Σε εμάς οι δημότες έδωσαν την δύναμη το 2014 να φέρουμε έργα 50 εκατ. ευρώ στον τόπο μας. Τώρα θα μας δώσουν την δυνατότητα αυτά τα χρήματα να γίνουν όλα έργα και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ.