Skip to main content

Γαβότσης: Τα μεγάλα έργα στο Μεσαίο-Αναπτυξιακό μέρισμα στους δημότες

Ο δήμος έχει σήμερα μία βεντάλια έργων που φτάνουν σε κόστος τα 50 εκατ. ευρώ, είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Σχεδιασμός για μείωση των δημοτικών τελών

Τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται στην περιοχή του Μεσαίου παρουσίασε στους κατοίκους της περιοχής ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου μίλησε για το φιλόδοξο έργο πνοής με το νέο αποχετευτικό σύστημα και τις προοπτικές που θα εγκαινιάσει για την περιοχή.

«Το πρόβλημα της έλλειψης ή της ελλιπούς ύπαρξης αποχευτευτικού συστήματος για τη συλλογή και τη μεταφορά λυμάτων αποτελεί ακόμη και σήμερα "αγκάθι" για τις υποδομές πληθώρας δήμων στην ελληνική επικράτεια», σημειώνεται στην ενημέρωση και προστίθεται:

«Στο Ωραιόκαστρο ένα έργο πνοής για τον δήμο αφορά το αποχετευτικό σε Μεσαίο και Ν. Φιλαδέλφεια».

Το έργο υλοποιείται αφού το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ένταξη των έργων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και την κατασκευή εξωτερικού συλλεκτήριου αγωγού, ο οποίος θα συνδέεται με τον συλλεκτήρα των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας. Τα λύματα θα οδηγούνται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Θεσσαλονίκης.

«Για τη δημοτική αρχή και για μένα προσωπικά η κατασκευή αποχετευτικού συστήματος στις συγκεκριμένες περιοχές, ήταν ένα μεγάλοστοίχημα. Ένα σημαντικό έργο υλοποιείται, όπως είχαμε υποσχεθεί. Ας μην ξεχνάμεότιτο αποχετευτικό σύστημα είναι δείγμα πολιτισμού και προόδουμιας κοινωνίας» είπε ο κ. Γαβότσης και πρόσθεσε πως παράλληλα προχωρούν και άλλα έργα, όπως η αποχέτευση των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας, με συνολικό προϋπολογισμό 7.171.451,35 ευρώ.

Επί της ουσίας, στον δήμο Ωραιοκάστρου πρόκειται να κατασκευαστεί ένα δίκτυο αγωγών για τη συλλογή και μεταφορά των παραγόμενων λυμάτων των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας, με τελικό προορισμό την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων-Βοθρολυμάτων Θεσσαλονίκης στη Σίνδο. Tα λύματα των εν λόγω οικισμών θα συγκεντρώνονται σε δύο αντλιοστάσια και θα μεταφέρονται μέσω εξωτερικού δικτύου στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων-Βοθρολυμάτων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε κάθε οικισμό σχεδιάζεται εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης.

«Oδηγούμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου σε μια νέα εποχή με υγιέστατα οικονομικά και με μια διαχείριση που μας δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψουμε μέσα από έργα και παρεμβάσεις ένα αναπτυξιακό μέρισμα στον δημότη. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε και την προοπτική της ορθολογικής μείωσης των δημοτικών τελών. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει σήμερα μία "βεντάλια" έργων που φτάνουν σε κόστος τα 50 εκατ. ευρώ», κατέληξε ο κ. Γαβότσης.