Skip to main content

Γαβρόγλου: Δεν μπορεί η υπουργός Παιδείας να είναι ουδέτερη για τη Σταυρούπολη

Ο πρώην υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε αναφερόμενος στα επεισόδια της Σταυρούπολης ότι παρακολουθούμε το ξετύλιγμα ενός φαινομένου

«Πρέπει εδώ να πούμε όλοι μαζί ότι αυτό είναι εκτός ορίων δημοκρατίας. Δεν μπορεί επί δύο μέρες η αστυνομία να το κοιτάει αυτό το φαινόμενο. Δεν μπορεί η υπ. Παιδείας να έχει ίσες αποστάσεις», σημείωσε αναφερόμενος στα επεισόδια στην Σταυρούπολη, ο πρώην υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος μίλησε, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Και συνέχισε λέγοντας, «αν δείτε την ανακοίνωσή της, καταλαβαίνω ότι ένας υπ. Παιδείας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, από την άλλη όμως όταν έχουμε μια εγκληματική οργάνωση όπως και η δικαιοσύνη απεφάνθη, όταν βγαίνει λοιπόν η Χρυσή Αυγή και δίνει συγχαρητήρια στον κόσμο, τότε υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος».

Ο κ. Γαβρόβλου, επεσήμανε πως η υπ. Παιδείας έπρεπε να κάνει το σκέλος, που πολύ καλά το έκανε, με την εισαγγελία «και το δεύτερο να καταδικάσει όχι την βία από όπου προέρχεται, αλλά ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με φασιστικούς χαιρετισμούς, μπαίνουν βγαίνουν στα σχολεία άτομα που δεν έχουν σχέση με τα σχολεία, πετάνε βόμβες και έχουμε και μια εγκληματική οργάνωση που τους συγχαίρει».

Ο εισαγγελέας έπρεπε να ζητηθεί να παρέμβει την επόμενη στιγμή, σημείωσε ο κ. Γαβρόβλου. «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια διαδικασία, οπότε δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι η πολιτική και κοινωνική ανάγνωση αυτών των φαινομένων και περιμένει κανείς από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αυτή την ανάγνωση».

Αναλύοντας τα γεγονότα στη Σταυρούπολη, ο κ. Γαβρόγλου, υπογράμμισε, ότι παρακολουθούμε το ξετύλιγμα ενός φαινομένου. Το μέρος όπου βρίσκεται το σχολείο είναι μια φτωχή, μια δύσκολη γειτονιά. Από μελέτες βλέπουμε ότι οι σημερινοί νέοι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Τέτοιου είδους απόλυτες ιδεολογίες, όπου το κακό πάντα είναι ο άλλος, ο όποιος άλλος, είναι βολικές για νέους ανθρώπους, ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

«Όταν έχεις μια κυβέρνηση που έχει τρεις προβεβλημένους υπουργούς με αυτή την απίστευτη πορεία σε ακροδεξιές οργανώσεις, τι μήνυμα παίρνει η κοινωνία; Στον τελευταίο ανασχηματισμό γίνεται Υπουργός ο κ. Πλεύρης. Προφανώς δεν είναι η αιτία, αλλά είναι η δημιουργία ενός κλίματος, ότι δεν πειράζει, στα νιάτα μας μπορούμε να κυκλοφορούμε με καδρόνια και αλυσίδες και όταν μεγαλώσουμε μπορούμε να γίνουμε και υπουργοί και θα πούμε ένα με συγχωρείτε, ήταν μια τρέλα της νιότης. Εγώ να δεχθώ ότι ως νέοι όλοι μας, υπερβήκαμε κάποια όρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόβλου.