Skip to main content

Γαβρόγλου: Αυτά που έγιναν στο ΑΠΘ είναι απαράδεκτα

Είμαστε η μόνη Κυβέρνηση τόσες δεκαετίες που είπε ότι όντως υπάρχει παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

«Αυτά που έγιναν χτες είναι απαράδεκτα. Είναι απολύτως απαράδεκτα, απολύτως καταδικαστέα το έχουμε πει πενήντα φορές αυτό το πράγμα», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου ομάδα φοιτητών εισέβαλε στη συνεδρίαση του Πρυτανείου και πιάστηκε στα χέρια με καθηγητή.

«Το δεύτερο που έχουμε κάνει, είμαστε η μόνη Κυβέρνηση τόσες δεκαετίες που είπε ότι όντως υπάρχει παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια και συγκροτήσαμε μία Ομάδα Εργασίας με τον κύριο Παρασκευόπουλο με εγκληματολόγους, εκπροσώπους της αστυνομίας, της Εισαγγελίας, όλων των αρμόδιων φορέων και βγήκε ένα πόρισμα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ζητήσαμε από τις Συγκλήτους, συμπεριλαμβανομένης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης να κάνουν σχόλια επί του πορίσματος και τι προτείνει το πόρισμα να γίνει. Σιωπή! Δεν σας κάνει εντύπωση; Υπάρχει ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό που σας είπα που υπονομεύει τις δημοκρατικές δομές».

«Δεν είναι μόνο το ΑΠΘ. Υπάρχει θέμα και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, υπάρχει πρόβλημα με τα κτήρια του Πολυτεχνείου κάτω στην Πατησίων και υπάρχει πρόβλημα και στο ΑΠΘ που έχουμε ζητήσει πολλές φορές να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα και για τα οποία πάλι δεν έχουμε απαντήσεις», συμπλήρωσε για να σημειώσει εν κατακλείδι ότι δεν λύονται όλα τα προβλήματα με την αστυνομία, μεταδίδει το naftemporiki.gr.