Skip to main content

Γαβρόγλου: Καμία ευθύνη στους πρυτάνεις του ΑΠΘ για τις εισφορές

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία, που ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί οδηγούν στα δικαστήρια τους πρυτάνεις

«Δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη οι πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» για τις ανείσπρακτες εισφορές υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τις διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας εγκλημάτων.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι «είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία, που ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί -δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο- οδηγούν στα δικαστήρια τους πρυτάνεις, που καμιά απολύτως ευθύνη δεν έχουν γι' αυτά τα ζητήματα».

Ακόμη, υπογράμμισε στο νόμο που θα ψηφιστεί στα τέλη Μαΐου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, «θα ψηφίσουμε και μία διάταξη, που όχι μόνο θεωρεί ότι οι πρυτάνεις δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, αλλά θα πρέπει να προστατεύσουμε και τους πρυτάνεις, τους αντιπρυτάνεις από τέτοιου είδους καταστάσεις, γιατί σε λίγο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα θέλει να βάλει υποψηφιότητα γι' αυτά τα αξιώματα».

«Θα παρακαλούσα, λοιπόν, τους εισαγγελείς να μην προχωρήσουν», σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχει μια καθολική δίωξη. Είναι εντοπισμένα. Εν πάση περιπτώσει, νομικά θα κατοχυρώσουμε και τους τωρινούς πρυτάνεις αλλά και στο μέλλον να μην γίνονται τέτοια πράγματα».