Skip to main content

Γαβρόγλου και Κοτζιάς βάζουν το χέρι τους και στη Θράκη

Στη Θράκη οι ενέργειες των άλλων υπουργείων θα πρέπει να γίνονται και με την έγκριση του ΥΠΕΞ, ώστε να μη δημιουργούνται ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Σ’ αυτήν την κυβέρνηση έχουμε πολλούς σπάταλους. Ξοδεύουν ασυλλόγιστα περιουσία που δεν είναι δική τους, αλλά δανεική από τις μελλοντικές γενιές, συναγωνιζόμενοι αλλήλοις ποιος θα παραχωρήσει τα περισσότερα, είτε λόγω παλαιολιθικής ιδεοληψίας είτε προσδοκούντες όφελος, πολιτικό ίσως, αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει και το προσωπικό;

Η κατάσταση στη Θράκη, λόγω της ιδιαιτερότητάς της, εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου των Εξωτερικών, όπερ σημαίνει πως οι ενέργειες των άλλων υπουργείων, θα πρέπει να γίνονται και με την έγκριση του ΥΠΕΞ, ώστε να μη δημιουργούνται ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Τα μόνα που γνωρίζουμε για τις δραστηριότητες του ΥΠΕΞ, είναι η αφελής ερασιτεχνική πρόσκληση του Ερντογάν στην Ελλάδα, -την οποία οι μαθητευόμενοι μάγοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως επιτυχία, όπως άλλωστε και όλες τις παταγώδεις αποτυχίες τους-, η διάλυση της ΕΥΠ, και η προσπάθεια να τουρκοποιηθούν άπαντες οι μουσουλμάνοι, και μέσω της εκπαίδευσης.

Είναι δε εντυπωσιακός ο τρόπος -που δεν αποκλείω να οφείλεται σε μυστικές συμφωνίες με την τουρκική κυβέρνηση, επειδή δεν εξηγούνται με την απλή λογική όσα συμβαίνουν- που επιχειρεί ο Γαβρόγλου να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα της τουρκικής κυβέρνησης. Υποτίθεται, ότι ως Κωνσταντινουπολίτης θα διέθετε ευαισθησία υπηρέτησης των ελληνικών συμφερόντων, φαίνεται όμως πως έχει άλλα κατά νου.

Μου προξένησε την χειρίστη εντύπωση, το τελευταίο περιστατικό που δημοσίευσε ο Αντιφωνητής Κομοτηνής, που μάλλον μπορεί να χαρακτηριστεί, πλην της ενδεχόμενης τουρκολαγνείας, και ως προσπάθεια ικανοποίησης των τουρκόψυχων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που η κυβέρνηση έμεινε με 152 βουλευτές. Τα "χατίρια" δηλαδή θα πέφτουν σύννεφο.

Και μπορεί μεν οι χριστιανοί να μη αρνούνται χατίρια, το έκανε όμως ο μουσουλμάνος νόμιμος μουφτής. Προχθές, ο ίδιος ο Γαβρόγλου, ζήτησε από τον σοφολογιώτατο Σινίκογλου, νόμιμο μουφτή Ξάνθης την… παραίτησή του κι έλαβε την δέουσα απάντηση: «Εγώ χατίρια του Ζεϊμπέκ δεν κάνω! Ξαναμιλάμε το 2022 που λήγει η θητεία μου». Όπου Ζεϊμπέκ, μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Κώστας Καραΐσκος στον Αντιφωνητή: «Δεν ξέρω αν ένιωσε τον εξευτελισμό του ο λεγάμενος -ο Γαβρόγλου- από τον Σινίκογλου, ελπίζω ότι δεν έχει χάσει πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα και δεν θα επιχειρήσει το ίδιο και με τον σοφολογιώτατο της Κομοτηνής. Γιατί και ο πάτος πρέπει να έχει έναν πάτο». Δυστυχώς, ο πάτος… του πάτου για τον οποίο κάνει λόγο ο Αντιφωνητής, είναι πολύ βαθύς, και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν μάλλον σκοπό να τον πιέζουν να πάει ακόμη πιο χαμηλά.

Τι ζητά η Τουρκία εδώ και χρόνια, τι ζητούν οι τουρκοπράκτορες του Προξενείου Κομοτηνής, και τι ζητά και ο Γαβρόγλου. Να καταργηθεί το καθεστώς των διορισμένων νόμιμων μουφτήδων -επειδή ασκούν και δικαστικά καθήκοντα, ως εκ τούτου οι δικαστές μόνον από το κράτος διορίζονται- και οι μουφτήδες να εκλέγονται. Δηλαδή, και σ’ αυτόν τον τομέα να διοικεί το τουρκικό Προξενείο. Ποιες αρμοδιότητες θα μείνουν τελικά στην ελληνική διοίκηση;

Ο Γαβρόγλου βεβαίως, επέβαλε -παρά την καθολική αντίδραση εκπαιδευτικών- και την τουρκική γλώσσα στα μειονοτικά δημόσια νηπιαγωγεία. Επομένως, το νήπιο Πομάκος ή Ρομά, υποχρεώνεται από τον Γαβρόγλου -για λόγους και κίνητρο που μόνος αυτός γνωρίζει και εμείς υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε- να τουρκοποιηθεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός από την ηλικία των νηπίων, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να προβλέπεται από την Συνθήκη της Λωζάνης..

Ποιος άραγε μπορεί να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση, γιατί πολίτες με ελληνική ταυτότητα κακοποιούν έτσι την Ελλάδα;