Σάββατο 17 Αυγούστου 2019
x

ΓΑΙΑΟΣΕ: ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ

Ο τρίτος διαγωνισμός για το Εμπορευματικό στο Θριάσιο, αναμένεται να προσελκύσει ενδιαφέρον γιατί «δένει» με την πώληση της ΟΛΠ Α.Ε.

Στις επόμενες ημέρες η ΓΑΙΟΣΕ πρόκειται να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό για εμπορευματικό στο Θριάσιο, κίνηση που συνδέεται με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την ΟΛΠ ΑΕ.

Ο παραπάνω συνδυασμός κάνει ελκυστικότερες τις δύο προτάσεις, στους ενδιαφερόμενους επενδυτές αφού κάθε μεγάλο λιμάνι, χρειάζεται κι ένα μεγάλο κέντρο logistics.

H αξιοποίηση του Θριασίου, έχει καταντήσει σήριαλ(σ.σ ένα από τα πολλά που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα μας) αφού αυτός ο διαγωνισμός θα είναι ο τρίτος κατά σειρά. Οι δύο προηγούμενοι είχαν κηρυχτεί άγονοι αλλά ο συγκεκριμένος αναμένεται ότι θα προσελκύσει ζωηρό ενδιαφέρον, τόσο από τους Κινέζους της Cosco, ενώ πιθανοί ενδιαφερόμενοι είναι παλιοί γνώριμοι όπως η Goldair και Med Log.

Στο Θριάσιο, σε αυτή την έκταση των 588 στρεμμάτων, μπορεί να δημιουργηθεί ένα πραγματικά μεγάλο κέντρο αποθηκεύσεων και logistics, κάτι που εκτιμάται ότι θα απαιτήσει επένδυση της τάξης των 150-200 εκατ. ευρώ.

Τα τεύχη δημοπράτησης για το διαγωνισμό είναι έτοιμα και μόλις καλυφθούν οι κενές θέσεις στο δ.σ. της ΓΑΙΟΣΕ, θα πάνε για έγκριση της εταιρείας οπότε στη συνέχεια να προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ