Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

ΓΕΕΘΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μετά τις ανακοινώσεις του υφ. Πολιτικής Προστασίας με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, το ΓΕΕΘΑ πήρε άμεσα μέτρα.

Έκτακτα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού λαμβάνουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μη ιατρικής μάσκας:

Συγκεκριμένα:

Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κ.λπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.

Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.

Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.

Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.

Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες-Υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές. Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων-Υπηρεσιών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ