Skip to main content

ΓΕΕΘΑ: Περιορισμένα τα κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το ΓΕΕΘΑ τονίζει ότι συνεχίζουν να λαμβάνονται, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με άμεσες ενέργειες, σύμφωνα και με την εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας, έχουν καταφέρει να περιορίσουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο προσωπικό τους» διαβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ.

Όπως σημειώνει, έχουν ληφθεί και συνεχίζουν να λαμβάνονται, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού στο προσωπικό και τις οικογένειές του, χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα εκπλήρωσης του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, «από την πρώτη στιγμή έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προφυλαχθεί το προσωπικό τους από την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 και να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα στην παρούσα κρίσιμη περίοδο. Παράλληλα, συνεισφέρουν στην υγειονομική θωράκιση της χώρας, προσφέροντας εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλα μέσα.

Η συνδρομή των ΕΔ στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής της αιφνίδιας και μαζικής μετακίνησης μεταναστευτικών-προσφυγικών πληθυσμών στην ελληνοτουρκική μεθόριο έχει συμβάλλει στις προσπάθειες της πολιτείας να οριοθετήσει και να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας σε πληθυσμούς εντός της ελληνικής επικράτειας, εξουδετερώνοντας μία εν δυνάμει υγειονομική «βόμβα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στο πεδίο της πρόληψης - αντιμετώπισης του κορωνοϊού αξιολογείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΕΔ σε πλήρη συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας» δηλώνει το ΓΕΕΘΑ.