Skip to main content

Γεύσεις και άρωμα Ιταλίας από σήμερα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Θα στηθεί ένα street food party με γευστικές προτάσεις, άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες, ζυμαρικά και άλλες λιχουδιές.

Άρωμα Ιταλίας από σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Street Food Italia που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στον πεζοδρομο της Αγίας Σοφίας.

Σήμερα από τις 16.00 έως τις 21.00 και αύριο από τις 11.00 έως τις 22.00, Ιταλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μαγειρεύουν για το φετινό STREET FOOD ITALIA, το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του "Thessaloniki Food Festival" που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση, που διοργανώνει το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται στις ημερομηνίες διεξαγωγής της «3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας της Ιταλικής Κουζίνας» (19-25/11) κι συνεπώς θα τεθεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στο διήμερο αυτό θα στηθεί ένα street food party με γευστικές προτάσεις, άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, φρέσκα ζυμαρικά, risotto, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, , παραδοσιακό ιταλικό παγωτό και καφές espresso.

Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί, στον χώρο της εκδήλωσης και σε διαμορφωμένο πάλκο, συναυλία ( από τις 21.00 ) με μία ελληνο-ιταλική μουσική ομάδα παραδοσιακών ιταλικών τραγουδιών της Μεγάλης Ελλάδας της Νοτίου Ιταλίας.