Skip to main content

Γεύσεις και αρώματα από την Ιταλία στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας (φωτο)

Από δύο μακρόστενους πάγκους θα σερβίρονται παραδοσιακά προϊόντα και πιάτα της γειτονικής μεσογειακής χώρας από το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ.

Με ιταλικές γεύσεις και αρώματα πλημμύρισε ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, όπου πραγματοποιείται το Street Food Italia.

Σε δύο μακρόστενους πάγκους, έχουν στηθεί κουζίνες, από όπου θα σερβίρονται παραδοσιακά προϊόντα και πιάτα της γειτονικής μεσογειακής χώρας από το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ.

Όσοι επισκεφθούν την υπαίθρια γιορτή θα μπορούν να γευτούν άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, φρέσκα ζυμαρικά, risotto, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, παραδοσιακό ιταλικό παγωτό και καφές espresso.

Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί, στον χώρο της εκδήλωσης και σε διαμορφωμένο πάλκο, συναυλία ( από τις 21.00 ) με μία ελληνο-ιταλική μουσική ομάδα παραδοσιακών ιταλικών τραγουδιών της Μεγάλης Ελλάδας της Νοτίου Ιταλίας.

Η εκδήλωση, που διοργανώνει το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,  πραγματοποιείται στις ημερομηνίες διεξαγωγής της "3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας της Ιταλικής Κουζίνας" (19-25/11) κι συνεπώς τίθεται υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.