Skip to main content

«Γεύσεις Μνήμης» από τη Μικρά Ασία στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (vid)

Συνταγές που ετοίμασαν και μαγείρεψαν μέλη συλλογών καθώς και κυρίες που τις έφεραν οι γονείς τους και οι παππούδες από την Μικρά Ασία

Με την γνωστή Ελένη Ψυχουλη να παρουσιάζει τις συνταγές που ετοίμασαν και μαγείρεψαν μέλη συλλογών και κυρίες που τις έφεραν οι γονείς τους και οι παππούδες από την Μικρά Ασία βρίσκεται σε εξέλιξη στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης η εκδήλωση "Γεύσεις Μνήμης" που διοργάνωσε ο Δήμος τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρήγου που μαγείρεψε και ακολουθεί σε λίγη ώρα η Μαρία Εκμετσιόγλου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν γεύσεις από την ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία.

Να αναδειχθούν οι γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, όπου μακροπρόθεσμα συνέβαλε καταλυτικά στο γευστικό αισθητήριο του νεοέλληνα και εμπλούτισε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές ενώ παραλληλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθουν θα δοθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φιλυρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι επισκέπτες μπορούν με 2,5 ευρώ να γευτούν πέντε γεύσεις ενώ έως το τέλος της εκδήλωσης εκτιμούν ότι θα έχουν δοθεί περί τις 40.000 μερίδες.