Skip to main content

Γεφύρι της Άρτας ο περιφερειακός Βόλου

Άμεσο κίνδυνο… μετάλλαξης σε «Γεφύρι της Άρτας» αντιμετωπίζει το έργο της κατασκευής του περιφερειακού Βόλου, καθώς τα προβλήματα ανακύπτουν σαν «μανιτάρια».
Άμεσο κίνδυνο… μετάλλαξης σε «Γεφύρι της Άρτας» αντιμετωπίζει το έργο που αφορά στην κατασκευή του περιφερειακού του Βόλου, καθώς τα προβλήματα ανακύπτουν σαν «μανιτάρια» και δεν επιτρέπουν την έγκαιρη ολοκλήρωσή του.

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την πρόσκαιρη, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που είχαν προκύψει για το έργο, ο ανάδοχος δήλωσε, εκ νέου αδυναμία να συνεχίσει και έθεσε σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους, οι οποίοι προχώρησαν, από την πλευρά τους, ξανά σε επίσχεση εργασίας.

«Η πρόσφατη διευκόλυνση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας προς τους εργαζόμενους δεν κράτησε για πολύ. Υπάρχει σαφής αδυναμία του αναδόχου που επικαλείται οφειλές του Δημοσίου από άλλα έργα ανά την Ελλάδα, οι οποίες δεν αφορούν τον Περιφερειακό», επισημαίνεται σε σχετικό υπόμνημα που έχει ετοιμάσει η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου και στέλνει στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Πρόθεση του νομάρχη Μαγνησίας είναι να επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και τον υφυπουργό κκ. Δ. Ρέπα και Γ. Μαγκριώτη με αιτήματα:

  • να δοθεί άμεσα λύση στην εργολαβία ΜΕΛΚΑ, στο πλαίσιο του νόμου για την ολοκλήρωση της εξόδου στον παραλιακό Αγριάς, 
  • να δημοπρατηθεί επιτέλους η ολοκλήρωση της εργολαβίας σκούπα (Α/Κ Λαρίσης μέχρι Γορίτσα) με την κατασκευή πετασμάτων ηχοπροστασίας, σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΠΘ.
  • Μετά την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη παράκαμψη Αγριάς, να επισπευσθεί η σύνταξη του πρώτου τμήματος από γήπεδο Αγριάς μέχρι χείμαρρο Βρύχωνα, ώστε στη συνέχεια το έργο να δημοπρατηθεί.

Στο ίδιο υπόμνημα, πάντως, οι τοπικές αρχές παραδέχονται πως υπήρξε πρόοδος στο έργο και πως υπήρχαν εμπόδια που ξεπεράστηκαν με την πολιτική πίεση που ασκήθηκε (διάλυση εργολαβίας Μπαλάφα, εργολαβία σκούπα, αρχαιολογία, απαλλοτριώσεις, χρηματοδοτήσεις, μελέτες κ.λπ.).

«Ήδη δημοπρατήθηκε η μελέτη Μπουρμπουλήθρα-Α/Κ- Λαρίσης και περιμένουμε τη σύνταξη της μελέτης «παράκαμψη Αγριάς»», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται πως «με τις μετρήσεις θορύβου στον Περιφερειακό υποβοηθήσαμε και υποδείξαμε τις θέσεις για κατασκευή περασμάτων ηχοπροστασίας κ.λπ.».