Skip to main content

Καλαμαριά: Γέμισε κόσμο η παραλιακή στην πιλοτική πεζοδρόμηση (vid)

Γεμάτη από κάθε ηλικίας πολίτες που απόλαυσαν τη βόλτα τους, χωρίς αυτοκίνητα, η οδός Νικολάου Πλαστήρα στην Καλαμαριά, που πεζοδρομήθηκε πιλοτικά.

Πολύ διαφορετική ήταν σήμερα η εικόνα της παραλιακής οδού της Καλαμαριάς, της Νικολάου Πλαστήρα καθώς γέμισε από κάθε ηλικίας πολίτες που απολαμβάνουν τη βόλτα τους χωρίς αυτοκίνητα χάρη στην πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού που αποφάσισε ο δήμος Καλαμαριάς.

Οικογένειες, παιδιά με ποδήλατα, ζευγάρια με μωρά σε καροτσάκια αλλά και ηλικιωμένοι αποφάσισαν να περπατήσουν στον φαρδύ δρόμο της παραλίας που τους έδωσε τη δυνατότητα χωρίς την όχληση των οχημάτων να χαρούν τη βόλτα τους και τη μοναδική θέα της θάλασσας και των ιστιοπλοϊκών.



Κατά μήκος του δρόμου πραγματοποιήθηκαν δρώμενα, όπως μουσική, χορευτικά και έκθεση φωτογραφίας, αλλά και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά ενώ τα μαγαζιά αποφάσισαν να παίζουν την ίδια μουσική που έχει επιληφθεί ο dj Γιάννης Μουτσοκάπας.



«Μου φαίνεται αρκετά καλή ιδέα», τόνισε μιλώντας στη Voria.gr ο 40χρονος Μάνος ο οποίος ήρθε με τον γιο του για να κάνουν τη βόλτα τους.

Ευχάριστη έκπληξη ηταν η πεζοδρόμηση και για την Πηνελόπη και τον Δωρόθεο που ήρθαν απο δυτικά για να κάνουν μια βόλτα στην παραλιακή και ξαφνιάστηκαν ευχάριστα όταν είδαν το θέαμα αυτό. «Είναι η πρώτη φορά που περπατάμε στον δρόμο αυτό χωρίς ΙΧ», δήλωσαν.

Αντίστοιχα για τη Γιούλη Γάσπαρη, χρόνια κάτοικο της Καλαμαριάς και μέλος του Πολιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Καλλίστη», η πεζοδρόμηση σηματοδοτεί ένα καινούργιο ξεκίνημα για αναβάθμιση της περιοχής.

Στη Νικολάου Πλαστήρα βρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. «Όλο αυτό ξεκίνησε από το σκεπτικό του πώς θα βοηθήσουμε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία επλήγησαν το τελευταίο διάστημα λόγω του κορωνοϊού. Είναι όμως και μια προσπάθεια που βοηθάει στο να δημιουργήσουμε πολίτες που θέλουν να περπατήσουν, να δώσουμε ώθηση στη χρήση του ποδηλάτου και να γίνουνε περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς τη χρήση του αυτοκινήτου όλες αυτές τις ομορφιές που έχει το Καραμπουρνάκι, η Αρετσού, η Καλαμαριά και η Κρήνη», δήλωσε ο δήμαρχος.



Ο κ. Δαρδαμανέλης ανέφερε πως σήμερα βλέπει χαρούμενα πρόσωπα και ευχαριστημένους πολίτες ωστόσο διευκρίνισε πως η πεζοδρόμηση της Ν. Πλαστήρα δεν ήταν κάτι εύκολο. «Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Εμείς είπαμε ότι θα γίνει πιλοτικά η πεζοδρόμηση γιατί όλα αυτά έχουν και παρενέργειες. Θα δούμε τον απόηχο στο τέλος του Σαββατοκύριακου όσον αφορά τη συγκοινωνία, την κυκλοφορία και τη στάθμευση και είμαστε εδώ για να επανεξετάσουμε σε ποιο βαθμό θα υπάρξει η επαναληψιμότητα της δράσης αυτής», υπογράμμισε ακόμα.

Η Νικολάου Πλαστήρα θα πεζοδρομηθεί μέχρι αύριο στις 9.00 το βράδυ ενώ το εγχείρημα θα επαναληφθεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: