Skip to main content

Γέμισαν με πελάτες οι καφετέριες στη Θεσσαλονίκη - (φωτο+vid)

Από το πρωί τα καταστήματα άρχισαν σταδιακά να γεμίζουν με πελάτες, οι οποίοι θέλησαν μετά από μισό χρόνο να απολαύσουν τον καφέ τους.

Τη δική τους Ανάσταση μετά από έξι μήνες κάνουν σήμερα οι άνθρωποι της εστίασης, με το άνοιγμα των καταστημάτων τους.

Τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στήθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις και έχοντας επάνω το απαραίτητο αντισηπτικό.

Από το πρωί τα καταστήματα άρχισαν σταδιακά να γεμίζουν με πελάτες, οι οποίοι θέλησαν μετά από μισό χρόνο να απολαύσουν τον καφέ τους.

Κυρίαρχο το αίσθημα της ανακούφισης τόσο για τους επιχειρηματίες, για τους εργαζόμενους αλλά και για τον κόσμο, καθώς έστω και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες βλέπουν τη ζωή να επιστρέφει σε μια κανονικότητα.

«Επιτέλους μετά από έξι μήνες μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς, να δουλέψουμε και ελπίζουμε από εδώ και πέρα να πάνε όλα καλά» δηλώνει ο Παύλος υπεύθυνος καφέ - μπαρ.

Ο Κώστας εργαζόμενος σημειώνει ότι «ανυπομονούσε τα επιστρέψει στην εργασία του. «Είναι μια διέξοδος για εργαζόμενους, ιδιοκτήτες αλλά και για τον κόσμο, μετά από μια μεγάλη περίοδο με αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Ελπίζω τώρα και με τα εμβόλια να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς» αναφέρει.

Να σημειωθεί ότι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους στην εστίαση και η διενέργεια self test δύο φορές την εβδομάδα.

Ο Παύλος υπεύθυνος επιχειρήσεις αναφέρει ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, οι εργαζόμενοι έκαναν το self test και το δήλωσαν στη σχετική πλατφόρμα.

Τονίζει ότι η εστίαση έπρεπε να ανοίξει για να σταματήσουν και τα φαινόμενα συνωστισμού. Αναφορικά με τη λειτουργία χωρίς μουσική οι υπεύθυνοι σημειώνουν ότι είναι ένα ακατανόητο μέτρο, με τους ίδιους να μην καταλαβαίνουν τη λογική της απόφασης και ελπίζουν ότι σύντομα θα ηχήσουν ξανά τα ηχεία των καταστημάτων τους, για να δοθεί μια ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στους πελάτες.

Να τονισθεί ότι από το πρωί κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας, βγήκαν για να ελέγξουν αν τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, αποστάσεις, τραπεζοκαθίσματα ανάλογα με τα τετραγωνικά, αντισηπτικά και μάσκες.