Skip to main content

Γέμισε άσπρα πανιά ο Θερμαϊκός - Μήνυμα κατά του bullying (φωτο+vids)

Ιστιοπλοϊκά σκάφη άνοιξαν τα πανιά τους και πλέουν στον Θερμαϊκό κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, με σύνθημα «Live Without Bullying»

της Αρετής Τασούλα

Μήνυμα κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού στέλνουν σήμερα αθλητές και πρωταθλητές με τη συμμετοχή τους στο 1ο Προπονητικό Camp Ιστιοπλοΐας «Live Without Bullying: Αρμενίζοντας χωρίς εκφοβισμό» που λαμβάνει χώρα στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.

Ιστιοπλοϊκά σκάφη άνοιξαν τα πανιά τους και πλέουν στον Θερμαϊκό με κεντρικό σύνθημα «Live Without Bullying». Παράλληλα, οι επισκέπτες της εκδήλωσης και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τη δράση και τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας σε ενημερωτικό περίπτερο που έχει στηθεί στον Λευκό Πύργο έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

«Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει περιστατικά σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και που δίνει συμβουλευτική στήριξη όλο το 24ωρο σε παιδιά που έχουν υποστεί τέτοια φαινόμενα», ανέφερε η κα. Αντωνία Τορρένς, πρόεδρος του ΚΜΟΠ, εκπαιδευτική ψυχολόγος και συντονίστρια του προγράμματος. Η πλατφόρμα παρέχει, επίσης, διαδικτυακή συμβουλευτική και για τους ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς.

«Πρέπει να ζεις χωρίς εκφοβισμό», τόνισε από τη μεριά της στη Voria.gr η αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, συμπληρώνοντας πως«τους δίνεις μία διέξοδο τουλάχιστον αυτοπροστασίας με τη βοήθεια ειδικών».

«Η ιστιοπλοΐα είναι τρόπος ζωής και άνοιγμα ψυχής. Μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε πιο πέρα και με το σώμα μας και με το μυαλό, αλλά πολύ περισσότερο με την ψυχή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΟΘ, κ. Κωστής Χαντζαρίδης. «Στη θάλασσα μέσα συνεργαζόμαστε και δεν εκφοβίζουμε ο ένας τον άλλο. Σήμερα είμαστε εδώ και οι τέσσερις όμιλοι σε μια αγαστή συνεργασία για να στείλουμε το μήνυμα κατά του bullying», πρόσθεσε.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Live Without Bullying» που πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης (ΙΟΘ) και τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης(ΜΕΘ)/Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού.

Να σημειωθεί πως τα σκάφη θα φέρουν το μήνυμα κατά του bullying στα πανιά τους και στις επόμενες προπονήσεις που θα γίνονται στον Θερμαϊκό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου.