Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΓΕΜΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΦΩΤΟ+VID)

Δεκάδες πολίτες και όχι μόνο έσπευσαν να δουν από κοντά την πορεία του σταθμού, που άνοιξε για πρώτη φορά επίσημα για το κοινό - Δείτε εικόνες

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ήχησαν το πρωί της Κυριακής στο εργοτάξιο του σταθμού «Καλαμαριά» του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε και ο δήμος Καλαμαριάς.

Δεκάδες πολίτες έσπευσαν να δουν από κοντά την πορεία του σταθμού, που άνοιξε για πρώτη φορά επίσημα για το κοινό. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που ερμήνευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία του δήμου.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον δήμο μας» τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, σημειώνοντας πως το έργο θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή. Επισήμανε, δε, τη σημασία του σταθμού που θα αποτελέσει το σημείο σύνδεσης της γραμμής με το αεροδρόμιο και ευχήθηκε το νέο έτος να «είναι απλά καλύτερο από το προηγούμενο».«Το μέτρο προχωρεί, δεν είναι πια ανέκδοτο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Μυλόπουλος, και ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους δημότες Καλαμαριάς «που αγκάλιασαν από την αρχή και το έργο και συνέβαλαν σημαντικά στην γρήγορη πρόοδο του».

Γνωστοποίησε πως την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί εκ νέου εκδήλωση στον σταθμό και επανέλαβε το χρονοδιάγραμμα για την πορεία των έργων του μετρό, υπογραμμίζοντας πως το καλοκαίρι του 2019 θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια.Ερωτηθείς για τον σταθμό «Σιντριβάνι», τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του έργου (δείτε εδώ φωτογραφίες) έκανε λόγο για σταθμό «αναφορά» με τον οποίο ο κόσμος θα μπορεί να πάρει μια πρώτη γεύση για το πώς θα διαμορφωθεί το μετρό και τόνισε πως θα είναι ανοιχτός για το κοινό στο πλαίσιο ειδικών και εορταστικών εκδηλώσεων και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως οι επέτειοι.Τέλος, έστειλε τις ευχές του για το νέο έτος και διαβεβαίωσε πως «σε λίγο, η Θεσσαλονίκη, η Καλαμαριά θα έχει μετρό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ