Skip to main content

Γενί Σαφάκ: Ίσως φτάσει κοντά στο Καστελόριζο το Ορούτς Ρέις

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα ανέφερε πως μόνο η Τουρκία προσπαθεί να βρει λύση στην Ανατολική Μεσόγειο,ενώ η Ελλάδα σαμποτάρει τις προσπάθειες

Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ αναφέρει πως το Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας, «η οποία σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης», και θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου.

«Η Άγκυρα δεν θα κάνει βήμα πίσω και τα πλοία της, που συνεχίζουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά το Oruç Reis, δεν θα επιστρέψουν από τις περιοχές τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, προχώρησε σε οργισμένη δήλωση σχετικά με την παρουσία γαλλικών αεροσκαφών στην Κύπρο.

«Η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ακσόι.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που προσπαθούν για την εξεύρεση λύσης» στην περιοχή.