Skip to main content

Γενική απεργία της ΓΣΕΕ - Μετ΄ εμποδίων οι μετακινήσεις

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα οι μετακινήσεις, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ καλώντας σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται σήμερα οι μετακινήσεις. Στη Θεσσαλονίκη ο εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του τραμ. «Χειρόφρενο» τραβούν και τα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του προαστιακού και των τρένων, εξαιτίας της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην κινητοποίηση.

Επίσης, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τις 00.01 έως τις 24.00, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία.  

Κανένα δρομολόγιο τρένων του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Με ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί όσους είχαν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν για να αποζημιωθούν.