Skip to main content

ΕΥΑΘ: Μέρισμα 0,268 ευρώ ανά μετοχή - Τρέχει το επενδυτικό πρόγραμμα

Αύξηση εισπράξεων στο πρώτο τετράμηνο κατά 2% - Στη νέα ψηφιακή εποχή περνά η ΕΥΑΘ σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ.

Αύξηση 2% των εισπράξεων στο πρώτο τετράμηνο του έτους έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος κατέγραψε η ΕΥΑΘ, η οποία κατά τη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,268 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Δημήτρη Αλεξανδρή, η εικόνα για τα έσοδα του πρώτου τετραμήνου δεν είναι ξεκάθαρη, ωστόσο δεν αναμένονται μεγάλες μεταβολές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ημερομηνία αποκοπής μερίσματος καθορίστηκε η Πέμπτη 9 Ιουλίου και ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος, μια εβδομάδα αργότερα στις 16 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως το μέρισμα του 2018 ήταν στα 0,126 ευρώ ανά μετοχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος (δεξιά στη φωτογραφία) αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις που έχει αναπτύξει η εταιρεία σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για έργα υψηλής καινοτομίας και όχι μόνο.

«Μετά από μια περίοδο δοκιμασίας για το παγκόσμιο επιχειρείν, υλοποιούμε τον βασικό επενδυτικό μας σχεδιασμό. Το μεγάλο έργο της επισκευής του αγωγού της Αραβησσού ξεκίνησε ήδη στις αρχές του Ιουνίου και προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη τα έργα συντήρησης των αγωγών ύδρευσης καθώς και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή του Κ16, ενώ για την επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία», επισήμανε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης (αριστερά). 

 

Στη σύντομη εισήγηση της η Ράνια Αικατερινάρη, διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) (μεγαλομέτοχος της ΕΥΑΘ) αναφέρθηκε στη νέα εποχή ψηφιακών πρωτοβουλιών στην οποία περνά η ΕΥΑΘ και στα σχέδια εκσυγχρονισμού της εταιρείας που συνεχίζονται. Δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία και στον επιτυχή τρόπο με τον οποίο η χώρα διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση. 

 



Τι ενέκρινε η γενική συνέλευση

Η γενική συνέλευση, με συμμετοχή του 82,9% των μετόχων της ενέκρινε:

-την ετήσια χρηματοοικονομική έκθεση, τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας,

-τη συνολική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 01.01.2019 – 31.12.2019,

-τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη χρήσης 2019 στους μετόχους της εταιρείας,

-την εκλογή των δύο μελών και των αναπληρωτών τους ως εκπροσώπους των εργαζομένων (Γεώργιος Αρχοντόπουλος, με αναπληρωτές τον Παναγιώτη Χατζησάρρου και την Δέσποινα Βεργίνη και Ιωάννης Μήτζιας, με αναπληρωτές τον Δημήτριο Μαυρόπουλο και τη Θελξιόπη Ταστσόγλου) όπως προέκυψε από τις σχετικές αρχαιρεσίες,

-τις καταβληθείσες αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2019, συνολικού ακαθάριστου ποσού 166.710, 69 ευρώ,

-την παροχή αδείας στα μέλη του καθώς και στα στελέχη των διευθύνσεων της εταιρείας για τη συμμετοχή τους σε διοικητικά συμβούλια, ή στη διοίκηση άλλων θυγατρικών εταιρειών του ομίλου.

Τέλος εγκρίθηκε ο διορισμός των ίδιων ορκωτών λογιστών της εταιρείας Grant Thornton.