Skip to main content

Γεννηματά : Η ακροδεξιά καραδοκεί σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι απαιτείται άμεση αποσυμφόρησή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με ουσιαστική φύλαξη των συνόρων.

Ελλάδα περνά μια δοκιμασία, που αφορά όλη την Ευρώπη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας μετατρέψει σε αποθήκη ψυχών. Ζητώ την στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο δράμα που βιώνουν τα νησιά μας", τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την προσέλευσή της στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος- PES Leaders, στις Βρυξέλλες .

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι απαιτείται άμεση αποσυμφόρησή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με ουσιαστική φύλαξη των συνόρων και βεβαίως με κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλα τα κράτη-μέλη.

"Πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα, τώρα, πριν να είναι πολύ αργά για όλους. Η ακροδεξιά καραδοκεί σε ολόκληρη την Ευρώπη", προειδοποίησε.

Αναφερόμενη στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό που συζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε έκτακτη Σύνοδο, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι "πρέπει να είναι ενισχυμένος αν θέλουμε να αλλάξει πορεία η Ευρώπη και να μπει στη νέα εποχή".