Skip to main content

Γεννηματά: Άμεση η προτεραιότητα εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολιάζει τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση, τον εμβολιασμό και τη διεξαγωγή διαδικτυακών περιοδειών από το ΚΙΝΑΛ

Στην άμεση προτεραιότητα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και στο σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με την κακοκαιρία αναφέρθηκε η πρόεδρος ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι το κόμμα της σεβάστηκε απολύτως το ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του εμβολιασμού πρέπει να καθοριστεί από την αρμόδια επιτροπή και ειδικούς επιστήμονες, πρόσθεσε, όμως, ότι παρατηρώντας πως εξελίσσονται τα πράγματα, τίθενται ζητήματα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δηλώνει χαρακτηριστικά πως ήδη από αρχές Φεβρουαρίου έχει κατατεθεί ερώτηση σχετική με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων στον αρμόδιο υπουργό όμως  μέχρι και σήμερα, παρά τις χθεσινές ανακοινώσεις δεν υπάρχει σαφής εικόνα πότε ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμού και ποιες κατηγορίες ασθενειών περιλαμβάνει.

Η ίδα συμπληρώνει πως «ένα άλλο θέμα για τους εμβολιασμούς είναι η πλήρης επιβεβαίωση ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται είναι με εξασφάλιση και των δύο δόσεων και όχι μόνο της πρώτης και βλέπουμε. Υπενθυμίζω ότι με βάση τη ενημέρωση από την κυβέρνηση - και είχαμε συμφωνήσει στη Βουλή – η χώρα μας δεν θα ακολουθούσε το παράδειγμα άλλων χωρών που επέλεξαν να αξιοποιήσουν, ως πρώτη δόση όλα τα εμβόλια που έχουν στα χέρια τους, χωρίς να είναι σίγουροι ότι έχουν εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση όσων εμβολιάζουν. Ρωτάω λοιπόν αν ισχύει ή έχει αλλάξει αυτός ο σχεδιασμός γιατί φαίνεται ότι τον έχουν εγκαταλείψει».

Σε ερώτηση σχετική με την επέλαση της κακοκαιρίας Μήδεια, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε την έλλειψη σχεδίου από πλευράς της κυβέρνησης για το πώς θα κρατήσει ανοιχτή την Εθνική οδό ούτε πως να την κλείσει χωρίς να ταλαιπωρήσει τον κόσμο.

Η ίδια συμπλήρωσε πως η κριτική έγινε από το ΚΙΝΑΛ αφορά τη χθεσινή εικόνα που ήταν εντελώς διαφορετική από τη σημερινή. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «χθες νωρίς το πρωί υπήρξε προφανής αστοχία στο σχεδιασμό. Μέχρι και αργά το προηγούμενο βράδυ μας διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμοι να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες και ενώ ο κόσμος ξεκίνησε να πάει στις δουλειές του, ξαφνικά ο αρμόδιος Υπουργός, από μόνος του όπως είπε, αποφάσισε να κλείσει την Εθνική οδό».

Παράλληλα, δήλωσε πως «από την στιγμή που διαπίστωσαν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις τους, δεν είχαν διασφαλίσει ότι ο κρατικός μηχανισμός σε συνεργασία με τους ιδιώτες που διαχειρίζονται και έχουν και αυτοί ευθύνη για αυτά τα οδικά τμήματα, να τα κρατήσουν ανοιχτά, θα έπρεπε εγκαίρως να υπάρξει ενημέρωση για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου».

«Τελικά δεν είχαν σχέδιο ούτε πως θα κρατήσουν ανοιχτή την Εθνική οδό και αποδείχτηκε ότι δεν είχαν ούτε είναι σχέδιο πως θα την να την κλείσουν και να διοχετεύσουν τα αυτοκίνητα από αλλού», τόνισε η κ. Γεννήματα.

H κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως το ΚΙΝΑΛ σχεδιάζει διαδικτυακές περιοδείες στην περιφέρεια εν μέσω πανδημίας.

Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σχεδιάσαμε να κάνουμε περιοδείες μέσω διαδικτύου για 2-3 μέρες ανάλογα με το μέγεθος του νομού, θα υπάρχουν διαρκείς διαδικτυακές συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, αλλά και τους ανθρώπους του κόμματος και τα ιστορικά στελέχη σε κάθε περιοχή».

«Ετοιμαζόμαστε για 4 με 5 τηλεδιασκέψεις σε κάθε περιοχή, με κεντρικό άξονα τα οικονομικά ζητήματα, το ταμείο ανάκαμψης αλλά και τι έπρεπε να για άμεσα μέτρα στήριξης που δεν δυστυχώς δεν έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεκινάμε από τη Δευτέρα, θα σαρώσουμε όλη την Ελλάδα, νέες διαδικασίες προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες που ζούμε για να είμαστε όλοι ασφαλείς αλλά όχι αδρανείς» κατέληξε.