Skip to main content

Γεννηματά: Αμετανόητος και κυνικός ο Αλέξης Τσίπρας

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας δεν έχει πάρει απλά διαζύγιο από την αλήθεια, αλλά από την προοδευτική πολιτική».

«Δεν πήραμε μία καινούρια γεύση. Δεν μας ξαφνιάζει πια ούτε η αλαζονεία του, ούτε η λογική ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, ούτε η προσπάθεια να εξαπατήσει τους πολίτες» είπε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε για τον κ. Τσίπρα πως «ξαφνιάζει το πόσο αμετανόητος και κυνικός είναι και πώς προσπάθησε να πείσει ότι χθες ξεκινούσε, ότι δεν κυβέρνησε 4,5 χρόνια και πως για ό,τι δεν πήγε καλά κάποιος άλλος φταίει. Όλα πήγαν καλά και το τρίτο μνημόνιο και η εξοντωτική φορολογία και οι μειώσεις στις συντάξεις και η σκευωρία της Novartis και η έξαρση της εγκληματικότητας και η κατάρρευση των νοσοκομείων. Και η φωτιά στο Μάτι, έ δεν καταλάβαμε τι γινόταν…» ανέφερε.

Κατά την κ. Γεννηματά, στο Μάτι «υπήρξε ανικανότητα κι αναποτελεσματικότητα, το φωνάζαμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν τεράστιο το έλλειμμα συντονισμού. Κανένας δεν ανέλαβε ευθύνη. Έβγαιναν και έλεγαν πόσο καλά τα έκαναν και ακόμα και σήμερα δεν έχουν ζητήσει ούτε μία συγγνώμη».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας δεν έχει πάρει απλά διαζύγιο από την αλήθεια. Έχει πάρει διαζύγιο από την προοδευτική πολιτική και τον προοδευτικό χώρο. Δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές της κεντροαριστεράς. Το όνομα της αριστεράς το κατέστρεψε με την συνύπαρξή του στην κυβέρνηση με την Καραμανλική συνιστώσα και τον Καμμένο. Τον ξεμπροστιάσαμε και δεν διστάζει να πουλήσει την Καραμανλική συνιστώσα. Δεν την χρειάζεται στην αντιπολίτευση. Κατάλαβε ότι αποκαλύψαμε την αλήθεια, ότι φάνηκε τι κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Λέει νέα ψέματα, βγάζει σποτ, αλλά φαίνεται ότι δεν αντέχει ούτε το πρόσωπό του τα ψέματα που λέει» είπε η κ. Γεννηματά.

Η ίδια θεωρεί ξεκάθαρο ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ο προοδευτικός χώρος. «Εμείς είμαστε το μοναδικό αντίβαρο απέναντι στη συντήρηση και τις συντηρητικές πολιτικές. Ο κ. Τσίπρας εφάρμοσε τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές. Ακούω τον κ. Τσίπρα που λέει να τον ψηφίσουν για να είναι το ανάχωμα στη δεξιά. Το ανάχωμα σε ποιες πολιτικές; Να μιλήσουμε για πλειστηριασμούς; Αυτός δεν κατήργησε την προστασία της α' κατοικίας. Για τις συντάξεις; Αυτός δεν τις μείωσε κατά 40%, αυτός δεν αύξησε τη συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα; Άνοιξε τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για ιδιωτικές συντάξεις. Δεν κατάρρευσαν τα νοσοκομεία επί των ημερών του και μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για την είσοδο των ιδιωτών στα νοσοκομεία;« διερωτήθηκε.

Κατά την κ. Γεννηματά, «όταν εφαρμόστηκαν τότε οι περικοπές, υπήρχε τεράστιο έλλειμμα που παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή. Έπρεπε να γίνει δημοσιονομική προσαρμογή και δεν δόθηκε χρόνος να γίνει ομαλά. Χρεοκόπησε τη χώρα ο κ. Καραμανλής. Χρεοκόπησε την αριστερά ο κ. Τσίπρας. Εκτόξευσαν και οι δύο το χρέος. Πώς θα μιλήσει στην καρδιά των προοδευτικών πολιτικών ο κ. Τσίπρας, οι οποίοι ξέρουν πότε έζησαν καλύτερα; Και έρχεται ο Μητσοτάκης να λέει ότι τα παιδιά από το Περιστέρι μέχρι ψυκτικοί μπορούν να γίνουν. Έτσι φεύγουν τα παιδιά από την Ελλάδα. Ποιος δεν τους έδωσε κίνητρο να γυρίσουν; Ο κ. Τσίπρας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «είναι βέβαιο ότι θα αμφισβητηθεί ο κ. Τσίπρας, διότι μακριά από την εξουσία θα καταρρεύσει. Δεν έχει κόμμα, δεν έχει αναφορές στην αυτοδιοίκηση, στους ανθρώπους της εργασίας. Ψάχνει να βρει ένα νέο πρόσωπο να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό, αλλά δεν έχει αφήγημα, δεν πείθει πια». Αντιθέτως, είπε, το Κίνημα Αλλαγής είναι εγγύηση για τη σταθερότητα και τη ομαλότητα, «πάντα είχαμε ξεκάθαρη θέση κι από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει τι πιστεύουμε ότι χρειάζεται ο τόπος».

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε και για την «ανοχή που έδειξε ο κ. Τσίπρας κατά το διάστημα που κυβέρνησε απέναντι στον Ρουβίκωνα και στη βία», υποστηρίζοντας πως «δεν αφήνει αμφιβολία τι θα κάνει στη αντιπολίτευση. Με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα θα βρίσκεται, για να δημιουργεί προβλήματα στον τόπο».

Ταυτόχρονα, επανέλαβε πως τΤο δίλημμα των εκλογών «δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας και Μητσοτάκης ή χάος, γιατί έχουμε τον Μητσοτάκη να εκβιάζει τον λαό. Να λέει ότι ή θα είναι αυτοδύναμος ή θα πάμε σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Εμείς είμαστε η πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει τη σταθερότητα. Αν στην επόμενη βουλή δεν υπάρξει πλειοψηφία 200 βουλευτών, δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη αξία έχει να είναι ενισχυμένο το Κίνημα Αλλαγής. Όπως και στη συνταγματική αναθεώρηση, χρειάζονται 180 βουλευτές. Δεν αρκεί λοιπόν να είναι αυτοδύναμο το πρώτο κόμμα. Χρειάζονται σοβαρές μεγάλες πλειοψηφίες για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε και τις δεσμεύσεις Τσίπρα, που είναι θηλιά στον λαιμό των νοικοκυριών. Είναι πολύ απλό το μήνυμά μας και ξεκάθαρο. Αν δεν υπάρξουν οι 200, οι επόμενες εκλογές θα είναι με απλή αναλογική. Φανταστείτε τι κατακερματισμός δυνάμεων θα υπάρξει» εξήγησε.

Αναφερόμενη στις διατάξεις του νέου Ποινικό Κώδικα, είπε πως «ήταν μεγάλο λάθος ότι ήρθαν την τελευταία στιγμή. Πολλές φορές είχαμε πει να φέρουν προς ψήφιση αυτές τις επεξεργασίες για να έχουμε τον χρόνο να τις συζητήσουμε. Με τον νέο Ποινικό Κώδικά χτίζεται δικαίωμα στους τρομοκράτες για την αποφυλάκιση. Κάτι που εμείς τα προηγούμενα χρόνια είχαμε εξαιρέσει».

Μιλώντας, τέλος, για τις εξελίξεις στην τελευταία σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., η κ. Γεννηματά αφενός σχολίασε πως «την κρίσιμη στιγμή στην Ευρώπη, η Ελλάδα ήταν απούσα, μιας και ο πρωθυπουργός επέλεξε να φύγει, να πάρει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να πάει σε κομματική εκδήλωση». Αφετέρου είπε πως «η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς. Την ώρα που έπρεπε να κάνει βήμα προς τη δημοκρατική λειτουργία, έκανε βήμα πίσω. Αγνοήθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι αποφάσεις πάρθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες, μακριά από τη βούληση των εκλογέων. Το μόνο θετικό που βρίσκω είναι ότι υπάρχουν δύο γυναίκες σε κρίσιμες θέσεις, αλλά είναι πρόσωπα βαθιά συντηρητικά, που υποδηλώνουν ότι θα συνεχίσει η Ευρώπη τη συντηρητική της πορεία».