Skip to main content

Γεννηματά από ΔΕΘ: Θα επαναφέρουμε την πρόταση για εξεταστική

Στην ομιλία της ενώπιον περίπου 1.200 ατόμων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε επικριτική τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι η φυσική εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ» τόνισε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ η Φώφη Γεννηματά στην αποψινή ομιλία της.

Με αυτήν της την κατηγορηματική αναφορά έδωσε απάντηση στα στελέχη εκείνα όπως οι Νίκος Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος και άλλοι έκαναν λόγο για επιστροφή στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία της ενώπιον περίπου 1.200 ατόμων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε επικριτική τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματος της για την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Πρόκειται για μία ομερτά μεταξύ των δύο κομμάτων στη λογική "σου χαρίζουμε όσα έγιναν την περίοδο 2004-2009, μας χαρίζεις όσα έγιναν το 2015 και πατσίσαμε". Με τον τρόπο αυτό είναι προφανές ότι προσπαθούν να ρίξουν  όλες τις ευθύνες για ό,τι έγινε στη χώρα από το ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε και θα επαναφέρουμε στη Βουλή την πρόταση για μία εξεταστική επιτροπή για όσα συνέβησαν στην οικονομία από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ μέχρι και τώρα», ανέφερε.

Παράλληλα, η πρόεδρος τος ΚΙΝΑΛ, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να στηρίξει εκλογικό νόμο ο οποίος θα επαναφέρει παλιές διατάξεις που μετατρέπονται σε μειοψηφίες στο λαό σε πλειοψηφίες στη Βουλή. «Δεν είναι ώρα για τέτοια παιχνίδια, αυτές οι πρακτικές θα μας βρουν απέναντι», είπε.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι ήταν αυτή που άνοιξαν τον δρόμο για να επιστρέψει η ΝΔ στην κυβέρνηση, «τώρα»,  υπογράμμισε, «προσπαθούν να εμφανιστούν ως κόμμα της κεντροαριοστεράς, όμως ό,τι και να κάνουν», είπε «στην ούγια του ΣΥΡΙΖΑ θα γράφει λαϊκισμός και τυχοδιωκτισμός».

«Το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει την κεντροαριστερά είναι το ΚΙΝΑΛ το οποίο θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο το επόμενο διάστημα», επισήμανε.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι το κόμμα της θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες ένα επικαιροποιημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου και αυτό θα είναι η δική του συμβολή στην επέτειο για τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας.

Δίνοντας τους βασικούς άξονες αυτού του σχεδίου μίλησε για την ανάγκη της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2%, για να επιστρέψει στην Ελλάδα ο έλεγχος του υπερταμείου, για την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, για την αποκατάσταση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος, αλλά και για την βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.