Skip to main content

Φώφη: Πιο πιθανό να βγει ήλιος από τη δύση παρά η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι δέχεται πιεστικό φλερτ τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «το οποίο όμως επικοινωνιακό».

Πιο πιθανό είναι να ανατείλει ο ήλιος (ο γνωστός, του ΠΑΣΟΚ) από τη δύση παρά να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά σε σχετικό σχόλιο της Voria.gr σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο φιλικής συζήτησης που είχε το μεσημέρι με δημοσιογράφους, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης είπε ότι δέχεται πιεστικό φλερτ τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «το οποίο όμως δεν είναι πραγματικό, είναι καθαρά επικοινωνιακό».

Σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ «είναι η μόνη προοδευτική πρόταση και διέξοδος για τη χώρα» και εμφανίστηκε βέβαιη πως το κόμμα της είναι έτοιμο να κάνει άλμα στα ποσοστά του καθώς έχει σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες περνούν στην κοινωνία και είναι το μόνο κόμμα το οποίο εμφανίζει δημοσκοπική ανάκαμψη. Επιπλέον ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας απέτυχε να εκφράσει την κεντροαριστερά και το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει τη δεξιά στην εξουσία, καβάλα στο άλογο».

Κατά τα άλλα, η κ. Γεννηματά η οποία στις 7.30 το βράδυ μιλά στο «Ι. Βελλίδης» ενώπιον μόλις πενήντα ατόμων, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, ήταν ιδιαίτερα επικριτική προς την κυβέρνηση στην οποία καταλόγισε ότι:

- απέτυχε να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας καθώς έλαβε μέτρα με καθυστέρηση τα οποία αποδεικνύονται μάλιστα ανεπαρκή. «Έτσι, χάθηκε το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που αποκτήσαμε από την περίοδο του δίμηνου lock dow με αποτέλεσμα τώρα να έχουμε και τις οικονομικές επιπτώσεις της καραντίνας, αλλά και μεγάλη διασπορά του ιού».

- δεν έχει σαφές σχέδιο για τη διαχείριση της τουρκικής επιθετικότητας. «Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε επανειλημμένως να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τις κατ' ιδίαν συναντήσεις. Ίσως το συγκαλέσει απλώς για να επικυρώσει τις τελικές αποφάσεις του». Η κ. Γεννηματά είπε πως η πρόταση του κόμματός της είναι ενίσχυση των συμμαχιών αλλά και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας και προσφυγή στη Χάγη για τη μόνη διαφορά μας με την Τουρκία, τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Είπε επίσης, ότι ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε μαζί της δεν την είχε ενημερώσει για την ύπαρξη γραπτής συμφωνίας με την Τουρκία στο Βερολίνο.

- δεν έλαβε εγκαίρως τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε η χώρα να αποφύγει τη βαθιά οικονομική ύφεση. Το κρίσιμο ζήτημα, είπε, είναι να αξιοποιηθούν σωστά τα δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Να πάνε σε αναπτυξιακούς σκοπούς και όχι σε λίγους και ημέτερους». Η κ. Γεννηματά είπε πως στη βραδινή ομιλία της θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για το θέμα αυτό, αναφέροντας συνοπτικά ότι στις προτάσεις περιλαμβάνονται η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η θέσπιση φορολογικών ρυθμίσεων με στόχο την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας με στόχο, όπως είπε, «το 50% των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθυνθεί προς τις επενδύσεις».

Τέλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιλήφθηκε πολύ αργά αυτήν την αναγκαιότητα. «Εμείς αναγκαστήκαμε να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επειδή διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μείωση. Τώρα, φαίνεται πως κατάλαβαν το λάθος τους».

Στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ πλαισίωναν ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κ.ά.

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με νεολαίους με στόχο, όπως είπε, την επανασύσταση της Νεολαίας του κόμματος. Τέλος, αύριο το πρωί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπανικολάου».