Skip to main content

Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: Έκπληξη των εκλογών και τρίτο το ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε πυρά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διμέτωπο κατά του Αλέξη Τσίρπα και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας επιφύλασσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

«Όποιος ψηφίζει Κ. Μητσοτάκη, ψηφίζει λιτότητα, όποιος ψηφίζει Αλ. Τσίπρα παραδίδει το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης στη χαοτική αριστερά» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι η έκπληξη των εκλογών και ζήτησε από τους πολίτες να σπάσουν «το κάλπικο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ», να ενισχύσουν στην κάλπη το ΚΙΝΑΛ ώστε να βγει τρίτο κόμμα για να κλείσει ο δρόμος στον φασισμό, «στήστε μπλόκο στη Χρυσή Αυγή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις παροχές, όπως είπε, στις οποίες προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε δέκα από τους συνταξιούχους και τους επιστρέφει ένα. Και τώρα, μέσα στον πανικό του, υπόσχεται αυξήσεις πενήντα ευρώ στις συντάξεις, αλλά για το 2020 όταν ξέρει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «Νέα Δεξιά» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «από το μπέλα τσάο, πέρασε πλέον στην ντόλτσε βίτα». Κατηγόρησε, επίσης τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να μιμηθεί ακόμη και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου, "είναι προφανές ότι έχει μπερδέψει την πολιτική με την επιθεώρηση", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέδωσε τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα αναγνωρίζοντας έτσι την ύπαρξη δήθεν μακεδονικού έθνους. «Παρέδωσε όλα τα όπλα τα οποία είχε διασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία». Η κ. Γεννηματά προειδοποίησε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε ανάλογες διαπραγματεύσεις και με την Τουρκία, τονίζοντας πως το μόνο θέμα προς συζήτηση με τους γείτονες είναι αυτό της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. «Όχι άλλα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, δεν σας εμπιστευόμαστε» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας για τη ΝΔ είπε πως δεν μπορεί να αποτελεί λύση για τη χώρα "είναι βαθύτατα δεξιό κόμμα, που εχθρεύεται το Δημόσιο και η ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ψήφος στον κ. Βέμπερ, ψήφος στη λιτότητα. Γι' αυτό", τόνισε η κ. Γεννηματά, «η μόνη λύση για τη χώρα είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής».

Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, βουλευτές (Αρβανιτίδης, Τζελέπης κ.ά.), υποψήφιοι ευρωβουλευτές (Καμίνης, Βαρδακαστάνης, Αρναούτογλου κ.λπ.) κ.ά.