Skip to main content

Γεννηματά για εκλογικό νόμο: Ο Μητσοτάκης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επέκρινε την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον νέο εκλογικό νόμο.

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, όπου συζητήθηκε ο εκλογικός νόμος, επέκρινε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως με την πρότασή του ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

 «Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού. Είναι λογική που συντηρεί την πόλωση και διχάζει τον λαό μας. Γι’ αυτό και καταψηφίζουμε την πρόταση της. Ο ελληνικός λαός θα καταλάβει πολύ γρήγορα, ότι έφυγε το χείρον, αλλά δεν ήρθε το βέλτιστον», τόνισε η κ. Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες στις εκλογές θα δώσουν την δική τους απάντηση και θα ακυρώσουν με την ψήφο τους την προσπάθεια για κατασκευασμένες πλειοψηφίες, ανοίγοντας τον δρόμο για πραγματικά προοδευτικές λύσεις με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή.

Σχετικά με την επίμαχη αφίσα για τις αμβλώσεις, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε, ότι το θέμα της νομιμοποίησης τους έχει κριθεί από το 1986, με νόμο του ΠΑΣΟΚ. «Η μητρότητα είναι επιλογή και όχι εξαναγκασμός. Προτεραιότητα είναι η αντισύλληψη, η ενημέρωση και η στήριξη της οικογένειας, όμως η άμβλωση παραμένει επιλογή», τόνισε η κ. Γεννηματά και κατέκρινε ως ανεπίτρεπτη την ενέργεια της ΣΤΑΣΥ, ενός Οργανισμού του Δημοσίου, να προωθεί καμπάνια που αμφισβητεί ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών. «Πρέπει μαζί με την αφίσα να αποσύρουν και την Διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.