Skip to main content

Γεννηματά για ΕΛΠΕ: Να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δημοσίου

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ ως Δούρειο Ίππο για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες.

Τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) είχε το μεσημέρι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Στη συζήτηση ήταν παρόντες οι αρμόδιοι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Μουλκιώτης και ο γραμματέας του Τομέα Ενέργειας Χάρης Δούκας.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Φώφη Γεννηματά, επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ ως Δούρειο Ίππο, για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Με πρόσχημα τον νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση, καταργεί τη συμφωνία των μετόχων του 2003 για τα ΕΛΠΕ -που διασφάλιζε τα συμφέροντα του Δημοσίου- και παραδίδει την επιχείρηση στον πλήρη έλεγχο του ιδιώτη μετόχου και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενώ πρόσθεσε ότι καταργείται η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

«Για τη ΝΔ η άνευ όρων εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αποδεικνύεται βασικό στοιχείο της πολιτικής της», τόνισε η κυρία Γεννηματά και ζήτησε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία για να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.