Skip to main content

Γεννηματά για Φολέγανδρο: Ο φόβος είναι πια μέσα στα σπίτια για τις γυναίκες

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για «κακιά στιγμή», λέει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζητώντας πλήρη εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Mε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολίασε το θλιβερό περιστατικό της δολοφονίας της νεαρής γυναίκας στη Φολέγανδρο. «Ο φόβος είναι πια μέσα στα σπίτια για τις γυναίκες. Φτάνει πια», τόνισε η κ. Γεννηματά και ταυτόχρονα επεσήμανε:

«Να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας για να τους κάνουμε ικανούς να δημιουργούν, να μοιράζονται, να αγαπάνε, να προστατεύουν, να σέβονται, να εκτιμούν. Μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας και τους λέμε ότι είναι ίσες, αξίζουν. Να διεκδικούν, να νιώθουν ελεύθερες μέσα στη σχέση, να στηρίζονται στις δυνάμεις τους. Οι κοινωνίες μας γύρισαν πολύ πίσω με την πανδημία.

Η ζωή της γυναίκας μοιάζει να μην έχει την ίδια αξία. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θεωρεί τη δική του ζωή ανώτερη ή να αφαιρεί τη ζωή μια γυναίκας που νομίζει ότι του ανήκει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για "κακιά στιγμή". Πλήρης εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης τώρα».