Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας παραγωγών-πωλητών.

«Η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και την άμεση σχέση του παραγωγού με τον καταναλωτή, ενώ διέπεται από την σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών.

Η κ. Γεννηματά, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των παραγωγών και πωλητών.

«Αντί του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του θεσμού των λαϊκών αγορών ,το σχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί σε υπερεξουσίες του Υπουργού, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών παραγωγών, και θέτει ανέφικτους όρους που αν δεν τηρήσουν θα χάνουν την άδεια τους», συμπλήρωσε.

Το ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε, «εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεση του σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή. Θα καταθέσει παράλληλα τις δικές του προτάσεις για μια σύγχρονη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, την δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των παραγωγών, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των σημερινών επαγγελματιών πωλητών».

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου, και οι υπεύθυνοι της Κ.Ο. βουλευτές Μ. Κατρίνης και Α. Πάνας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ