Skip to main content

Γεννηματά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα

«Έχουμε συμφωνία Μητσοτάκη - Τσίπρα και για τις ευθύνες τους και για τις πολιτικές» σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Η ίδια τόνισε ότι υπάρχει μεταξύ τους «συμφωνία», «για τις ευθύνες τους και για τις πολιτικές». Χαρακτηριστικά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας την καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα θέματα».

Σε σχόλιό της για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε «δημόσια παραδοχή της αδυναμίας της κυβέρνησης του και της απροθυμίας του να ορθώσει το ανάστημά του στους δανειστές. Συνεχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις Τσίπρα». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το «δήθεν "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο», επαναλαμβάνοντας από τη μία ότι η διαφορά της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ «είναι ουσιαστική και ιδεολογική» και από την άλλη κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα «στηρίζει τις συντηρητικές, αντιλαϊκές πολιτικές και επιμένει στις διχαστικές λογικές».

«Δεν θα επιτρέψουμε οι τοξικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα να "δηλητηριάσουν" και την Κεντροαριστερά» συμπλήρωσε.

Επίσης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα» στο προσφυγικό ζήτημα, σημειώνοντας πως «κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν διαπιστώσεις για το πόσο πολύπλοκο είναι το θέμα διαχείρισης των προσφυγικών ροών και εξαντλούν το θέμα στο εσωτερικό της χώρας».

Στην έναρξη, δε, της ομιλίας της, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για τα προβλήματα που δημιουργεί η πτώχευση της Thomas Cook.