Skip to main content

Γεννηματά: Η μέθοδος click away ευνοεί μόνο τις μεγάλες εταιρίες

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους όπως την εστίαση και του εμπορίου.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει το λιανεμπόριο και χρησιμοποιεί την κρίση για να στηρίξει τους λίγους και μεγάλους. Η μέθοδος του click away εκ των πραγμάτων ευνοεί μόνο τις μεγάλες εταιρείες», δήλωσε η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά τη τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους όπως την εστίαση και του εμπορίου.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση, τονίζει πως «επι μήνες δεν έκανε τίποτα για να δώσει την δυνατότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να προετοιμαστούν, μέσω ενός ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ. Αδιαφόρησε και για την πρόταση μας για ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές».

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Γεννηματά:

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει το λιανεμπόριο και χρησιμοποιεί την κρίση για να στηρίξει τους λίγους και μεγάλους. Η μέθοδος του click away εκ των πραγμάτων ευνοεί μόνο τις μεγάλες εταιρείες.

Επί μήνες δεν έκανε τίποτα για να δώσει την δυνατότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να προετοιμαστούν, μέσω ενός ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ. Αδιαφόρησε και για την πρόταση μας για ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές.

Το Κίνημα Αλλαγής σταθερά στο πλευρό της ελληνικής Μικρής και μεσαίας επιχείρησης, προτείνει ένα Ειδικό Πρόγραμμα στήριξης του λιανεμπορίου και της εστίασης με 7 στοχευμένα μέτρα:

• Νέο Πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής για το 2021 αντίστοιχου ύψους με το 2020, με κύριο κριτήριο την μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων. Ρύθμιση ώστε να επιστραφεί μόνο το 50% από τις παλαιότερες δόσεις και το 30% από τις καινούργιες.

• Ρύθμιση σε 120 δόσεις των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που επληγησαν.

Κούρεμα κατά 30% των υποχρεώσεων για όσους αποπληρώνουν με συνέπεια τις δόσεις τους.

• Επιδότηση κατά 100% των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων που επληγησαν ως τις 30/4.

• Καθιέρωση του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού

• Νέο πρόγραμμα χορήγησης ρευστότητας με εγγύηση του κράτους αποκλειστικά για πολύ μικρές επιχειρήσεις

• Επιδότηση κατά 4Ο% των ενοικίων ως 30/4

• Πάγωμα του πτωχευτικού κώδικα και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ.Καβαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ.Καρανίκας, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ.Χατζηθεοδοσιου, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Σ. Καφούνης (Αθηνών), Π.Φιλιππιδης (Θεσσαλονίκης), Ν.Κουμεντάκης (Ηρακλείου Κρήτης), Χ.Παπαδόπουλος (Λάρισας), Η. Ξανθουλης (Πύργου) και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Δ. Δημητρίου (Ιωαννίνων) και Φ. Δαμουλοs (Αργολίδας ). Επίσης συμμετείχαν οι βουλευτές Β. Κεγκέρογλου (Γραμματέας ΚΟ) και Μ. Κατρίνης και οι Γραμματείς των Τομέων Ανάπτυξης και Μικρομεσαίων Α. Πόντας και Σ. Κομνηνός.