Skip to main content

Γεννηματά: Οι πολιτικές Μητσοτάκη μεγαλώνουν τις ανισότητες

«Οι πολιτικές Μητσοτάκη τραβούν το χαλί κάτω από αυτούς που προσπάθησαν να κρατηθούν όρθιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η οποία σήμερα θα απευθύνει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η πορεία του ΚΙΝΑΛ βασίζεται στο τρίπτυχο, αυτόνομη πορεία, πολιτική ενότητα και προοδευτική ταυτότητα και αυτό διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί ο τόπος έχει ανάγκη προοδευτική κυβέρνηση αλλαγής.

«Στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε και φορτώθηκε περισσότερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούσαν κυρίως για να βγει λάδι η ΝΔ που οδήγησε στον εκτροχιασμό της οικονομίας. Σήμερα όμως έχουν δοκιμαστεί όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε και αποδοκιμάστηκε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δοκιμάζεται και περνά πολύ χαμηλότερα από τον πήχη σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανισότητες και να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, που τη βλέπουμε να τους γυρνά την πλάτη, και για αυτό είμαστε εμείς εδώ», είπε.

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη μεγαλώνουν τις ανισότητες και τραβούν το χαλί κάτω από αυτούς που προσπάθησαν να κρατηθούν όρθιοι και σήμερα κινδυνεύουν να πέσουν από τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα πράγματα και όχι από τις επιπτώσεις της οικονομικής και της υγειονομικής κρίσης», τόνισε και πρόσθεσε πως το ΚΙΝΑΛ έχει τη δική του πρόταση και δεν ετεροκαθορίζεται.

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε την αγωνία της για την ασφάλεια και καταλόγισε στην κυβέρνηση ελλιπή προετοιμασία και προβληματικά υγειονομικά πρωτόκολλα ασφάλειας.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών αλλά η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη με πέρυσι, τμήματα με συνωστισμό των 25 και 30 ατόμων, οι εμβολιασμοί που καθυστερούν και κλείσιμο τμημάτων μόνο αφότου έχουν νοσήσει μισοί και έχουν διασπείρει τον ιό. Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Έχουμε μεγάλη ανησυχία απέναντι σε αυτό. Πέρυσι είδαμε μεγάλα μαθησιακά κενά που δεν πρέπει να εξελιχθούν σε μαθησιακό έλλειμα για μια ολόκληρη γενιά», είπε και πρόσθεσε πως δεν έγινε καμία προσπάθεια για να εξαλειφθούν οι ανισότητες.