Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση, η έξοδος από το αχρείαστο μνημόνιο, δεν σημαίνει έξοδο από την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

«Η Ελλάδα τολμά. Η Ελλάδα αγωνίζεται, προσπαθεί, κοιτάει μπροστά. Οι Έλληνες δημιουργοί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω, παρά τις δυσκολίες. Παλεύουν να βγάλουν τη θηλιά από το λαιμό που τους έχει φορέσει η κυβέρνηση και συνεχίζουν να δημιουργούν. Παλεύουν να σηκώσουν κεφάλι μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, απέναντι σε ένα κράτος με δομές ξεπερασμένες και γραφειοκρατία που καλά κρατεί . Απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που αναπαράγει την ίδια του την κρίση». Αυτό αναφέρει σε άρθρο της στην εφημερίδα «Καρφίτσα», η Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσθέτει: «Εθνική και κοινωνική αφύπνιση τώρα. Αυτό χρειαζόμαστε. Ενότητα, νέα εθνική αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια για τη χώρα και τη ζωή μας. Ένα νέο εθνικό σχέδιο, ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας».

«Παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση», συνεχίζει, «η έξοδος από το αχρείαστο μνημόνιο, δεν σημαίνει έξοδο από την κρίση. Η Ιθάκη είναι μακριά. Οι αγορές στέκονται απέναντί μας επιθετικά και η ανάπτυξη που όλο έρχεται, όλο και καθυστερεί. Τα προβλήματα στη χώρα παραμένουν και εντείνονται . Η ζημιά, από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ φτάνει βαθιά στην Ελληνική κοινωνία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και τη λειτουργία της δημοκρατίας. Η διάλυση της μεσαίας τάξης και η φτώχεια είναι γεγονός. Η μετανάστευση των νέων μας μια ανοιχτή πληγή. Οι ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, η διάλυση των δομών την υγείας, η υποβάθμιση την παιδείας, οι τράπεζες που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, συνιστούν μια ζοφερή πραγματικότητα. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον άγριας φορολογίας και εργασιακού μεσαίωνα».

Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «η πολιτική ανευθυνότητα και ανεπάρκεια της κυβέρνησης είναι εμφανής όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας και της καθημερινότητας , αλλά και στα εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι χειρισμοί στο ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων. Εμείς πιστεύουμε σε οριστική λύση με τη γειτονική χώρα, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση. Όμως οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της Μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας είναι ανιστόρητες, επικίνδυνες και μας βρίσκουν απέναντι. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη συμφωνία δεν θα την ψηφίσουμε. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί. Είναι ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, που κινούνται με μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία. Συγκυβερνούν με την ακροδεξιά του Καμμένου, συνεργάζονται με την Καραμανλική δεξιά , εφαρμόζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τους επέβαλαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης».

Και συνεχίζει: «Διέλυσαν τη χώρα, εξανέμισαν την τελευταία αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Ολοένα και περισσότεροι πολίτες δεν πιστεύουν πια ότι η ζωή τους μπορεί να αλλάξει μέσα από την πολιτική. Αυτή η λογική αν επικρατήσει θα εξελιχτεί σε πισώπλατη μαχαιριά στην καρδιά της δημοκρατίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε μια οικονομική και θεσμική κρίση να μετεξελιχτεί σε εθνική κρίση, σε κρίση της Δημοκρατίας. Γι αυτό είναι ανάγκη στις ερχόμενες εκλογές, οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να ηττηθούν  στρατηγικά, να κλείσει ο κύκλος του χθες, να ηττηθεί οριστικά ο διχαστικός τους λόγος και οι καθεστωτικές τους λογικές. Σε καμία περίπτωση όμως λύση δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς. Είναι η παράταξη που ευθύνεται για την κρίση. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ , καλύπτουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-09». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ