Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας από το λιμάνι Θεσσαλονίκης άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό - «Δοκιμάστηκε, αποδοκιμάστηκε και τώρα φεύγει» είπε.

«Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες», αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, τόνισε μιλώντας απόψε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η Φώφη Γεννηματά.

Σε μια ομιλία η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της έγινε υπό βροχή, μπροστά σε εκατοντάδες οπαδούς του κόμματος, είπε πως ισχυρό ΚΙΝΑΛ σημαίνει ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα. "Στις ευρωεκλογές εξασφαλίσαμε ένα σημαντικό ποσοστό, κατακτώντας την τρίτη θέση και φράζοντας οριστικά το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα το ΚΙΝΑΛ να βγει ακόμη περισσότερο ενισχυμένο, ώστε να είναι η δυνατή φωνή των εργαζόμενων, των αγροτών, των νέων επιστημόνων, των μικρομεσαίων".

Η κ. Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως "δοκιμάστηκε, αποδοκιμάστηκε και τώρα φεύγει, αφήνοντας όμως πίσω του βαριά κληρονομιά". Φτωχοποίησε, είπε, τη μεσαία τάξη, έκανε μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, τα έδωσε όλα στα Σκόπια με τη συμφωνία των Πρεσπών, οδηγεί σε χρεωκοπία τη ΔΕΗ καθώς παραχώρησε σε ιδιώτες, χωρίς αντάλλαγμα, το 50% των πελατών της και των εσόδων της, μείωσε τις συντάξεις ως και 40% για τους νέους συνταξιούχους με το νόμο Κατρούγκαλου, κατάργησε το ΕΚΑΣ, καθυστέρησε για δύο χρόνια την αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωσε δραματικά τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων κ.ο.κ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάλυψε τις ευθύνες των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και στα μνημόνια, θέλοντας, έτσι να λεηλατήσει το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη. "Γι' αυτό και είτε ψηφίσεις Τσίπρα στις εκλογές είτε Μητσοτάκη, στο τέλος θα βγει Καραμανλής" τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας πως "ο κ. Τσίπρας έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη".  

Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική και στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως το κόμμα αυτό ευθύνεται για την κρίση και τα μνημόνια και ότι οι πολιτικές που προετοιμάζουν θα φέρουν μεγάλες ανισότητες στη χώρα. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προειδοποίησε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη του παρελθόντος και την κατηγόρησε πως αποδέχεται πλήρως το ρόλο του Υπερταμείου, παραπέμποντας παράλληλα στις ελληνικές καλένδες τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε δώδεκα βασικά σημεία του προγράμματός της μεταξύ των οποίων η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 2%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, κατάργηση της εισφοράς Αλληλεγγύης, θέσπιση νέου ΕΚΑΣ και ορισμό κατώτερης σύνταξης στα 500 ευρώ και στα 700 για ζευγάρι συνταξιούχων, μείωση της φορολογίας στους αγρότες, καταβολή 200 ευρώ το μήνα, για τρία χρόνια, για κάθε παιδί που γεννιέται κ.λπ.

"Ψήφο στο ΚΙΝΑΛ στις 7 Ιουλίου για να αποτρέψουμε την κυριαρχία της ΝΔ και για να αποδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ" ζήτησε η κ. Γεννηματά κλείνοντας την ομιλία της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ